Spor Toto Süper Lig'in son sırasında yer alan Yeni Malatyaspor'da geçtiğimiz günlerde Rumen teknik adam Marius Sumudica ile yolların ayrılmasının ardından yönetim beklenmedik bir karara imza atmıştı.
Görevden ayrılan Marius Sumudica'nın yerine Futbol Sorumlusu olarak takım kaptanı Adem Büyük ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlayan Yeni Malatyaspor yönetimi aldığı bu kararı resmen açıklamıştı.
Yeni Malatyaspor'un yeni futbol sorumlusu Adem Büyük, bu hafta ligde oynayacakları Sivasspor karşılaşması öncesinde düzenledikleri antrenmanda basın mensupları ile bir araya gelerek yapmış olduğu açıklamalarda ;
Biz bunu kısa vadede başarmaya çalışacağız. Tabii ki kısa vadede bazı şeyleri başarmak çok mümkün değil ama biz sonuna kadar deneyecek, elimizden geleni yapacağız. Biraz daha kendimizi zorlayıp, ekip olarak taşın altına elimizi koymalıyız. Kaybedecek bir şeyimiz yok, kazanacak çok şeyimiz var. Biz kazanacaklarımıza yönelmek istiyoruz. Bunu da birlik beraberlik içerisinde başaracağımızı söyleyebilirim. Şehir olarak bir bütün olmamız gerekiyor. Bize destek verilmesini bekliyoruz. Umarım yolun sonu iyi olur. Çünkü burada herkesin bir hedefi var. Futbolcular, hocalar gelip geçici, kalıcı olan kulüp. Biz de bu kulübü yaşatmak adına elimizden ne geliyorsa yapacağız.
Her oyuncuya transfer teklifi gelebilir. Tabii ki gidip gitmemek futbolcunun kendi tercihi. Kimseyi zorla tutamazsınız. Burada bazı şeylere de saygı göstermemiz gerekiyor. Bu durumdan hep beraber çıkmamız gerekiyor. Burada savaşacağız. Yapacak başka bir şey yok.
Kısa bir süremiz var. Ekibimizi de kurduk. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Hiç kötü düşünmüyoruz. Bu saatten sonra hep olumlu düşüneceğiz ve olumlu olacak. Ben oradan mutlu bir şekilde döneceğimizi düşünüyorum. Tabii ki futbol bu. Çok uzun zamandır bu işin içerisindeyim. Takımın sorumlusu olarak da ayrı bir önem arz ediyor benim için. Takımımla beraber iyi bir başlangıç yapmak istiyorum. Ümitsizliğe kapılmaya gerek yok.