Yeni Katlanabilir Telefon Huawei Mate Xs Özellikleri ve Fiyatı

Dünya Mobil Fuarı'nın Coronavirüs nedeniyle iptalinin ardından Huawei'in kendi özel etkinliğinde duyurduğu yeni katlanabilir telefonu Huawei Mate Xs, Mate X'in üzerine ilgi çekici yeniliklerle geliyor. Ayrıca Samsung'un katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip ile büyük bir rekabete girişecekmiş gibi görünüyor.

05.03.2020-15:08 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-14:14)

Huawei uzun süredir ABD-Çin ticaret savaşının ortasında kalsa da yeni çıkaracağı katlanabilir telefonu takipçileri açısından ilgiyle bekleniyordu. Şimdi gelin Mate Xs'nin özelliklerine bakalım.

Karşılaştırmalı ilerlemek gerekirse Mate X Kirin 980 işlemciye sahipti. Xs de Kirin 5G 990 kullanılmış. Yeni cihazın ön ekranı 6.6 inç ve arka ekranı 6.38 inç büyüklüğüne sahip. Tam olarak açıldığında ise 8 inçlik bir ekran büyüklüğüne ulaşıyor.

Dayanıklılık kısmında ise Mate Xs, bir önceki versiyonuna göre iyileştirilmiş, yeni cihazın menteşeleri çok daha sağlamlaştırılmış görünüyor.

Mate Xs'nin arka kısmında 3 kamerası bulunuyor. İlki 40 megapiksellik ana kamerası. geniş açılı fotoğraflar ve videolar çekebilmek için tasarlanmış. Diğer iki kamera ise 8 ve 16 megapiksel çözünürlükte geliyor. 16 megapiksellik kamarası ultra geniş açılı görev yapıyor. Ayrıca kameraların çekim gücünü artıracak 3D derinlik sensörü bulunuyor. Ana kamera ile 45x kadar zoom yapılabiliyor.

Son olarak batarya açısından ilk versiyonuna göre artış gösteren Mate Xs'nin 4500 mAh'lik bataryası ve 55W'lık hızlı şarj desteği bulunuyor. Diğer taraftan cihazın kablosuz şarj edilebilme özelliği de bulunuyor.

Nisan Ayında Türkiye’de Satışa Çıkacak

Huawei Mate Xs, gelecek ay Türkiye’de satışa sunulacak. 8 GB Ram desteği ve 512 GB depolama alanı ile beraber gelen Huawei Mate Xs’in fiyatı ise 2499 Euro (yaklaşık 2700 dolar) olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal