Yeni İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir? İstanbul Havalimanı nerede, yol güzergahı nasıl?

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na olan Büyük Göç büyük oranda tamamlanmış bulunuyor. Peki Yeni İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir? İstanbul Havalimanı nerede, yol güzergahı nasıl?

06.04.2019-15:13 - (Son Güncelleme: 06.04.2019-15:38) Yeni İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir? İstanbul Havalimanı nerede, yol güzergahı nasıl?

İSTANBUL HAVALİMANI NEREDE?

3. Yeni Havalimanı Avrupa yakasında Karadeniz kıyısındaki bölgede bulunmakta. Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki 76,5 milyon metrekarelik bir alana yapılan İstanbul Yeni Havalimanı, Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü'ne yakın bir alanda yer alıyor.

İSTANBUL HAVALİMANINA NASIL GİDİLİR?

Yolcular İstanbul Havalimanı’ndan şehir merkezine metro, hızlı tren, taksi, otobüs ve özel araçlarla ulaşım sağlanabilecek.

OTOBÜS

İstanbul Yeni Havalimanı'na 18 farklı hatta 150 otobüs, şehir merkezinden havalimanına ve havaalanından şehir merkezine ulaşım hizmeti verecek.

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehir merkezine olan otobüs hatları şöyle: Beylikdüzü Tüyap, Otogar, Bakırköy,Beşiktaş, Alibeyköy Cep Otogarı, Kadıköy, Hacıosman, Tepeüstü, Arnavutköy, Kemerburgaz, Sarıyer, Başakşehir, Bahçeşehir, Mahmutbey Metro, Halkalı ve Mecidiyeköy.

METRO

İstanbul Yeni Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı hizmeti verecek olan metro hatlarının çalışmaları sürmekte. Gayrettepe-Yeni Havalimanı metrosu, 2019 senesi bitiminde hizmete açılacak 6 istasyonlu Halkalı-Yeni Havalimanı metrosunun ise 2020 bitiminde açılacağı tahmin ediliyor.

ÖZEL ARAÇ

İstanbul Yeni Havalimanı’na özel araçla ulaşım sağlamak amacıyla kullanılabilecek en kolay yol 3. köprü üzerinden sağlanıyor. İstanbul Havalimanı kapalı ve açık olmak üzere 40 bin otopark kapasitesine sahip. İstanbul Yeni Havalimanı'na özel araçları ile ulaşım sağlayan yolcular, iki ay boyunca (30 Aralık 2018’e kadar) havalimanı otoparkından ücretsiz yararlanabilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal