Yeni Güvenlik Yasası'nın onaylanması halinde WhatsApp yasaklanabilir!

İngiltere hükümeti dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarında biri olan Whatsapp’ın, Çevrimiçi Güvenlik Yasası nedeniyle yasaklanabileceği açıkladı.

10.03.2023-09:05 - (Son Güncelleme: 10.03.2023-17:28) Yeni Güvenlik Yasası'nın onaylanması halinde WhatsApp yasaklanabilir!

Mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın, Çevrimiçi Güvenlik Yasası sebebiyle yakın bir tarih içerisinde İngiltere'de yasaklanabileceği belirtti.

TRT Haber'in Independent'e dayandırdığı haberde Facebook, Instagram ve ana şirket Meta’nın WhatsApp Başkanı Will Cathcart İngiltere’nin yakın bir zamanda onaylaması beklenen Çevrimiçi Güvenlik Yasası nedeniyle WhatsApp’ı yasaklayabileceğini açıkladı.

İngiltere'de yasaklanabilir

Çevrimiçi Güvenlik Yasası'nın uygulamayı halı hazırda mesajları koruyan uçtan uca şifrelemeyi zayıflatmaya zorlayabileceğini belirtti.

WhatsApp yasaklanabilir

Hükümet şirketi bu nedenden ötürü zorlarsa. WhatsApp reddecek ve uygulamanın ülke içinde komple yasaklanmasının olası olduğunu dile getirdi. Uçtan uca şifreleme, mesajları yalnızca gönderen ve alanların kişilersin okuyabilmesini imkan veren bir güvenlik teknolojisi 

Teknoloji şirketleri ve güvenlik uzmanları, mesajları bilgisayar korsanlığı ve diğer tehditlerden korumanın gerekli olduğunu söylüyor. Ancak İngiltere'dekiler de dahil olmak üzere bazı ülkeler, mesajların yasa dışı içeriğe karşı taranabilmesi için bunun zayıflatılması gerektiğini savundu.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal