Yeni Ekonomi Programı Bu 5 Temel Üzerine Kuruldu!

Yeni Ekonomi Programı'nı açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, programı 5 temel hedef üzerine kurduklarını belirtti. Bu alanları açıklayan Albayrak, "Bu alanlar enflasyon, kamu maliyesi, istihdam ve cari açıkla bankacılık ve reel sektör alanları oldu" dedi.

20.09.2018-13:07 - (Son Güncelleme: 20.09.2018-13:00) Yeni Ekonomi Programı Bu 5 Temel Üzerine Kuruldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı'nı (YEP) ilan etti. Toplantı Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisinde yapıldı.

"PROGRAMIMIZ 5 TEMEL HEDEF ÜZERİNE KURGULADIK"

Programın 5 temel hedef üstüne kurulduğunu söyleyen Albayrak, "Disiplinden temel amacımız dengelenme döneminin kamu maliyesindeki disiplin ile tesis edilmesidir. Değişimde temel amacımız yapacağımız her politika değişiminde ihracatın yükselmesini sağlayacak katma değerli alanlara güç vermektir. Faaliyete geçireceğimiz politikalarla büyümeyi devam ettirilebilir ve sağlam bir çizgiye çekeceğiz. Programımızı 5 temel amaç ve önlemler üstüne kurduk. Bu alanlar enflasyon, kamu maliyesi, istihdam ve cari açıkla bankacılık ve reel sektör alanları oldu" biçiminde konuştu.

"TOPLUM DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR"

Mali politikalar alanında toplum çapında bir desteğe gereksinim olduğunu söyleyen Albayrak, "Merkez Bankası elindeki bütün araçları kararlı ve bağımsız bir biçimde kullanmayı sürdürecek. Mali politikalar alanında toplum çapında da bir desteğe gereksinim var. Tekrar yapılandırılmış finansal istikrar ve kalkınma komitesi faaliyete geçirilecek" dedi.

ENFLASYON HEDEFLERİ

Enflasyon amaçları ile alakalı da açıklamalar yapan Albayrak, "Enflasyon tahmini 2018 için yüzde 20,8, 2019 için yüzde 15,9, 2020 için yüzde 9,8 olarak tespit edildi. Enflasyonun 2021'de yüzde 6'ya düşmesi tahmin ediliyor" ifadesini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal