Yeni asgari ücret ne kadar olacak, Ne zaman açıklanacak? Başkan Erdoğan'dan milyonların beklediği asgari ücret açıklaması: En ideal seviyeyi belirleyecekler

2022 asgari ücret ara zammıyla ilgili Madrid ziyareti dönüşü konuşan Erdoğan, 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız.' dedi. Peki, Yeni asgari ücret ne kadar olacak, Ne zaman açıklanacak? soruların cevapları milyonlar tarafından merak edilmekte. Sizler için bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını ha

01.07.2022-12:38 - (Son Güncelleme: 01.07.2022-13:49) Yeni asgari ücret ne kadar olacak, Ne zaman açıklanacak? Başkan Erdoğan'dan milyonların beklediği asgari ücret açıklaması: En ideal seviyeyi belirleyecekler

Asgari ücret zammı bekleyen milyonlarca kişi için Başkan Erdoğan'dan beklenen kritik açıklama geldi. Yeni asgari ücret rakamını açıklanması için milyonları gözü kulağı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelmişti. Başkan Erdoğan, 'Sözümüz var. Şartlar ne gerekiyorsa onu yapacağız' söyleminde buldu.

Erdoğan'dan asgari ücrete zam açıklaması

Asgari ücret zammıyla ilgili Başkan Erdoğan'dan flaş açıklama geldi. Madrid ziyaretinin bitmesi ardından gazetecilerin sorularını tek tek cevaplayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışıyor. İnşallah arkadaşlarımız çalışmayı efradını cami ağyarını mani bir şekilde bitirirler. Biliyorum ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüz, kararlığımız var. Şartlara göre ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.


Asgari ücrete zamda karar günü

İlk toplantı sonrasında çıkan karar doğrultusunda, asgari ücretteki artış Temmuz ayından itibaren geçerli olacak ve asgari ücrete vergi muafiyeti, yeni zamla ulaşılan rakam için de geçerli olacak.

Asgari ücret artışına yönelik çalışmalar bugün de devam edecek. TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Nazmi Irgat, dünkü toplantı sonrasında yaptığı açıklamasında bugünü işaret ederek, üçüncü toplantıda komisyonun son kararını vermesi gerektiğini söyledi.


Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Yeni asgari ücret rakamını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile açıklaması bekleniyor.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal