18.03.2021-11:39 (Son Güncelleme:11.11.2021-14:40)


1

AĞIZ KURULUĞU YARATIYOR

AĞIZ KURULUĞU YARATIYOR

Kulağa tuhaf gelse de yemeğinizle birlikte 1 bardak su içmek tükürüğünüzü kurutabilir. Bazı insanlar sularına bir dilim limon eklemeyi severler, bu da onu asitli bir içecek yapar ve bu da tükürük salgınızı etkiler.



2

LİMONLU SU REFLÜYE NEDEN OLABİLİR

LİMONLU SU REFLÜYE NEDEN OLABİLİR

Sonuç olarak ağız kuruluğu, ağız kokusu da dahil olmak üzere bazı rahatsız edici durumlara yol açabilir. Limonlu su ayrıca reflü gibi problemleri de kötüleştirebilir ve dişlerinizin minesine zarar verebilir.



3

SİNDİRİMİ ZORLAŞTIRIYOR

SİNDİRİMİ ZORLAŞTIRIYOR

Yemekte su içtiğinizde tükürüğünüz seyreliyor. Bu da besinlerin sindirilmesinden sorumlu mide enzimlerinin salgılanmasını etkiler. Sonuç olarak mideniz yiyecekleri parçalamak için daha zayıf sinyaller alır ve bu da şişkinliğe yol açabilir.



4

BESİNLERİN EMİLİMİNİ ZORLAŞTIRIYOR

BESİNLERİN EMİLİMİNİ ZORLAŞTIRIYOR

Yemek sırasında su içmek, midenizin doğal asit seviyesini etkiler. Bu da sindirim sisteminizi olumsuz etkileyerek vücudunuzun daha az vitamin ve besin emmesine neden olur.



5

Yemeklerle birlikte su içmek midenizi genişletir ve tıpkı çok yemek yemişsiniz gibi gibi mideniz üzerindeki baskıyı artırır. Bu da sağlığınızı kötü etkileyip reflü riskini artırabilir.



6

MİDE EKŞİMESİNE NEDEN OLUR

MİDE EKŞİMESİNE NEDEN OLUR

Yemek sırasında su içmek vücudunuzun daha az sindirim enzimi salgılamasına neden olduğundan mide ekşimesi dahil olmak üzere pek çok zincirleme soruna yol açabilir.



7

SU KİLO ALDIRIR MI?

SU KİLO ALDIRIR MI?

Yemek yerken su içmek de fazla kilo almanıza neden olabilir. Nasıl mı? Vücudunuz yiyecekleri yeterince sindiremediğinde onu yağa dönüştürerek daha fazla kilo almanıza yol açar.



8

Ayrıca yemekle birlikte su içmek, vücudunuzun daha fazla insülin salgılamasına neden olarak yağ depolama riskini artırabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR