Yemek kartını markette kullananlara kötü haber! İlk açıklama yapıldı

İşverenler tarafından çalışanlarına verilen yemek kartları ile ilgili yeni bir değişikliğe gidildi. Bu değişikliğe göre yemek kartları market alışverişine kapatılacak. Sosyal medyada büyük tepki toplayan kararın ardından ilk açıklama Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade'den geldi.

14.12.2022-17:12 - (Son Güncelleme: 14.12.2022-17:12) Yemek kartını markette kullananlara kötü haber! İlk açıklama yapıldı

İşveren tarafından verilen yemek kartını aile bütçesine katkı sunması amacıyla market alışverişinde kullanan vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanan karar sonrasında ilk açıklama yapıldı. Yemek kartlarının kullanım alanlarında sınırlamaya gidildiği iddiası sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer aldı.


Yemek Kartları Derneği Başkanından açıklama

Yemek kartlarının kullanım alanları ile ilgili açıklama yapan Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, “Yemek kartlarında değişen bir şey yok. Yemek kartlarının restoran ve marketlerde yemek ve tüketime hazır gıda dışında kullanılmasının vergi istisnasına konu olmaması hususu, 2008 yılında yayınlanan ve halen yürürlükte olan 382 sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde düzenlenmiştir.” ifadelerini kullandı. 

İddianın gerçeği yansıtmadığını söyleyen Piyade “Bu kapsamda 1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücreti konusundaki yeni mevzuat, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirmemektedir.” dedi.


Fatma Eles
fatmaeles1225@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal