Yediemin nedir, ne demektir? Yediemin otoparkı açmak istiyorum nasıl açarım, kimler açabilir?

Yediemin nedir, ne demektir, ne iş yapar? gibi pek çok soru araştırılmaktadır. Bununla birlikte Yediemin otoparkı nasıl açılır, nasıl olunur? Yediemin otoparkı açmak istiyorum nasıl açarım, kimler açabilir? soruları da merak edilmektedir. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

11.05.2022-10:09 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-10:09) Yediemin nedir, ne demektir? Yediemin otoparkı açmak istiyorum nasıl açarım, kimler açabilir?

Gün içerisinde bazen telaştan bazen de dikkatsizlikten araçlarımızı park etmememiz gereken yerlere park ediyoruz. Yasak olan yerlere park edilen araçlarda park cezası ile birlikte bir otoparka çekilmektedir. Bu otoparklardan biri olan Yediemin otoparkı birçok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Yediemin nedir? Yediemin ücretleri ne kadar? Yediemin lisansı nasıl nereden alınır? İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Yediemin nedir, ne anlama gelir?

Park etmemizin yasak olduğu bir yere aracımızı park ettiğimizde park cezası verilirken araçlarımızda bir otoparka çekilmektedir. Daha önceleri sadece yasaklı bir alana park edilen araçlar çekilirken şimdilerde araçların trafiği kapatma zorunluluğu aranmaktadır. Yani aracınızın çekilebilmesi için trafiğe engel olması gerekmektedir. Bu durum bulunan araçlarda Trafik Vakfı tarafından yediemin otoparkına çekilmektedir. İki çeşit yediemin otoparkı bulunmaktadır. Bunlardan ilki alınan cezalar sonucu çekilen araçların yer aldığı yediemin otoparkıdır. İkincisi ise haciz sonucu gelen beyaz eşya gibi malların tutuldukları yediemin otoparkıdır. Aracı yediemin otoparkına çekilen kişiler Aracım Hangi Otoparka Çekilmiş sayfası ile anında araçlarını bulabilirler.

Yediemin nedir

Yediemin otopark ücretleri ne kadar?

Aracı çekilen vatandaşlar çekilen araçları için çekici ücreti ve otopark parası ödemek durumundadır. Çekici ücreti için 190 TL gibi bir ücret talep edilmektedir. Aracınız otoparkta kaldığı gün içinde 23 TL bir ödeme yapılmaktadır. Kredi kartı ile ödeme işlemi yoktur. Bu nedenle yanınızda mutlaka nakit para taşımalısınız. Yediemin otoparkında yasaklı alana park edilmiş araçların yanında hacizli araçlarda bu otoparkta yer almaktadır. Aracınızın yediemin otoparkına çekilmesi durumunda ücreti ödeyerek aracınızı alabilirsiniz. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki aracı yalnızca ruhsat sahibi alabilmektedir. Araç başkası adına ise noterden araç sahibi vekaleti alınmalıdır.

Yediemin lisansı nasıl nereden alınır?

Yediemin otoparkı ya da deposu açmak isteyen kişileri oldukça zorlu bir süreç beklemektedir. Böyle bir yer işletmek isteyen ya da devir işlemi yapmak isteyen kişiler içinde uygulanan prosedürler oldukça zordur. Öncelikle yediemin otoparkı için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapmalısınız. Lisans alabilmeniz için Adalet Bakanlığı tek adrestir. Fiil ehliyetine sahip kişiler Adalet Bakanlığı’nın açtığı yediemin otopark ihalesine katılma imkanınız bulunmaktadır. İhaleyi kazanırsanız ve Adalet Bakanlığı onayını alırsanız yediemin otoparkı açma hakkınız olacaktır.

Yediemin otoparkı açabilmek için üzerinizde herhangi bir haciz ya da borç olmamalıdır. Adli sicil kaydınızın temiz olması da aranan kriterlerden biridir. Bunun dışında kişilerden herhangi bir diploma belgesi istenmemektedir. Yani ortaokul, lise, üniversite dengi herhangi bir okuldan mezun olmanız ya da bu belgelerin hiçbirine sahip olmamanız önemli değildir. Belirttiğimiz diğer kriterleri taşımak yeterli olacaktır. İhaleye katılmak isteyen kişiler Adalet Bakanlığı resmi web sitesini takip ederek ihale tarihini öğrenebilirler. Başvuru için istenen belgeler ve başvuru şartları yediemin lisans yönetmeliğinde bulunmaktadır.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal