Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi Sanatseverleri Bekliyor

Coronavirüs tedbirleri kapsamında bir süre kapalı kalan Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi, 1 Haziran'dan itibaren açılarak yeniden vatandaşların hizmetine sunuldu.

11.07.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-12:27) Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi Sanatseverleri Bekliyor

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Gazipaşa Mahallesi'nde 1850'li yıllarda inşa edilen bir neslin yetişmesini sağlayan şairler ve düşünce adamlarından oluşan "Yedi Güzel Adam"ın yolunun kesiştiği Maraş Lisesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek 6 Mart 2019'da Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi olarak hizmet vermeye başladı.

 

Kentte Necip Fazıl ekolüyle bir neslin yetişmesini sağlayan şairler ve düşünce adamlarından oluşan Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan ve Alaeddin Özdenören'in yaşamı, şiir ve edebiyat çalışmaları müzede yer alıyor.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında bir süre kapalı kalan müze, 1 Haziran'dan itibaren açılarak yeniden vatandaşların hizmetine sunuldu. Müzeye gelen ziyaretçilere sosyal mesafe uyarısı sık sık yapılıyor.

Müze sorumlusu Mehmet Canlı, alınan tedbirlerle ilgili"Ateş ölçerlerimiz var. Dezenfektanlarımızı kullanıyoruz. Gelen ziyaretçilerimiz bir kişi bile olsa uyarılarımızı yapıyoruz. Vatandaşlarımızı, hijyen kontrollerinin ardından sosyal mesafe ve maske takılması şartıyla kabul ediyoruz. Ziyaretçilerimizin de bu konuda anlayış göstermesiyle süreci birlikte yürütüyoruz. Bu şekilde ziyaretlerimiz sürüyor." dedi.

Müzeye ziyaretlerin normalleşme kapsamında arttığını söyleyen Canlı, şunları belirtti:

"Kahramanmaraş'ın şiirin başkenti unvanının somutlaştığı nokta Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'dir. Bu yüzden burası önemli. Çünkü burası tarihinde, şehrimizin olduğu kadar ülkemizin de önemli kalem sahipleri ve düşünce insanlarının yetiştiği okuldur. Günümüzde de biz onları unutmadık ve onların anılarını yaşatmaya çalışıyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal