YDS geç başvurusu nedir, nasıl yapılır? YDS 2022 geç başvuru ücreti

YDS sınavına sayılı günler kala geç başvurular yoğun talep almaya devam ediyor. 2022 YDS/1 sınavı 10 Nisan'da gerçekleştirilecektir. Sınava girmek isteyen vatandaşlar başvuruların nasıl yapıldığı araştırmaya başladı. 2022 YDS geç başvuru ücreti ne kadar? 2022 YDS geç başvuru nasıl yapılır? YDS başvuruları hakkında araştırmalar devam ediyor.

08.03.2022-16:25 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-16:29) YDS geç başvurusu nedir, nasıl yapılır? YDS 2022 geç başvuru ücreti

Birinci oturum YDS'ye zaman daralmaya başladı. 2022 YDS geç başvurular 8 Mart tarihine alındı. Bunun üzerine adaylar geç başvuru ücretine ve nasıl başvuru yapılacağına yanıt aramaktadır. YDS/1 için geç başvuru tarihi 8 Mart olurken ödemeler ise aynı gün 23.59'a kadar yapılması gerekmektedir. 2022 YDS geç başvuru nasıl yapılır sorusunun yanıtı haberimizde.

YDS geç başvuru ücreti ne kadar? 

ÖSYM tarafından yapılan her sınavda geç başvuru tarihindeki ödemeler %50 oranında artış göstermektedir. YDS geç başvuru ücreti ise 185 TL olarak belirlendi. Geç başvuru tarihinde yapılan başvurular için ödemeler aynı günün 23.59'a kadar gerçekleşmesi gerekir. Ödemeler ise ÖSYM sayfasından kolaylıkla yapılmaktadır. 

YDS geç başvuru ücreti ne kadar?

YDS geç başvurusu nasıl yapılır? 

Sınavlar için geç başvuru tarihi ödemeleri bankalar aracılığıyla gerçekleşmemektedir. Bunun üzerine adaylar geç başvuru yaptıkları günün içerisinde ödemeyi ÖSYM 'Ödemeler' kısmından kredi kartı ile yapabilirler. 

Geç başvuru gününde başvuru yapan ve sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayan adayların, başvurularının tamamlandığını https://ais.osym.gov.tr intenet adresinden sınav ücretini yatırma süresi tamamlanmadan teyit etmeleri ve başvuru bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak başvurunun diğer aşamalarında lazım olması beklendiğinden saklamaları tavsiye edilmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal