25.04.2022-11:30 (Son Güncelleme:25.04.2022-11:30)


1

Günün kurtarıcısı yumurta

Günün kurtarıcısı yumurta

Faydalarını sık sık duyduğumuz yumurta, kalorisi düşük ancak besin değeri yüksek yiyecekler arasındadır. Vücudunuza kaliteli protein sağlarken aynı zamanda zayıflamanıza da yardımcı olur. Yumurtanın bir diğer özelliği ise metabolizmayı hızlandırması. Bu sayede yağ yakımınız da kolaylaşıyor. Ayrıca tok yumurta gün boyu tokluk hissi oluşturuyor ve fazla yemek yemenizi önlüyor. Kilo vermek isteyenlerin diyet listesine muhakkak yumurta eklemeleri gerekiyor.



2

Lif kaynağı yulaf ezmesi

Lif kaynağı yulaf ezmesi

Kilo vermenin temelinde yatan şeylerden biri lifli gıdalardır. Özellikle bağırsak sağlığı için oldukça önemli olan lifli gıdalar, sindirim sistemini de katkı sağlar. Ayrıca yüksek su emme kapasitesi olan yulaf, tok tutmayı da sağlar. Yulaf ezmesi tüketerek bel bölgenizde oluşan yağların önüne geçebilirsiniz. Yulaf ezmesi eşsiz besin içeriği sayesinde mideyi tatmin edip, dolgunluk hissi vererek kişiyi uzun süre tok tutar. Yulaf gibi doyurucu yiyecekler açlığı bastırdığından gereksiz kalori alımını önler.



3

Tatlı patates

Tatlı patates

Patates sanıldığının aksine kilo vermek isteyenlerin listesinde olması gereken besinlerden biri. Bunun nedeni tatlı patateste bulunan liftir. Bu lifler sindirimi kolaylaştırır ve tokluk hissi sağlar. Böylelikle daha az yemek yemiş olursunuz. Lifçe zengin tatlı patates tüketmek metabolizmayı, sindirimi ve boşaltımı iyileştirdiği için kilo vermenize katkı sağlar.



4

Her gün bir kase yoğurt

Her gün bir kase yoğurt

Kalsiyum deposu olan yoğurtun kemik sağlığı için ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yoktur. Yoğurt güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmak isteyenlerinde muhakkak tüketmesi gerekenler arasında yer alıyor. Ayrıca düzenli şekilde yoğurt tüketmek, metabolizmayı hızlandırdığı için yemeklerin sindirimini kolaylaştırır. Yoğurt kalsiyum ve protein içerir. Bu iki etken mineral, zayıflamak isteyenlerin işlerini kolaylaştırır. Düşük kalorili besinler ile hazırlayacağınız öğünler sayesinde, yoğurdun zayıflatıcı etkisini görebilirsiniz.



5

Bol bol su için

Bol bol su için

Zayıflamanın temelinde yatan şeylerden biri bol su tüketmek. Zayıflamak isteyenlerin günde en az 8 ile 12 bardak arasında su içmesi gerekmekte. Metabolizmayı hızlandıran su tüketimi, aynı zamanda kalori yakımını kolaylaştırır. Su, besinlerin sindirilmesi ve emilmesini kolaylaştırır. Düzenli olarak su içmek midede fazlaca yer kaplar. Bu durumda beslenme ihtiyacını azaltır. Böylelikle kalori alımını dengede tutabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR