Yaz tatili ne zaman başlıyor? 2022 Meb okullar ne zaman, ayın kaçında kapanıyor?

2022 yılı eğitim sürecinin sonuna yaklaşırken öğrencilerde karne heyecanı başladı. Şimdiden yaz tatili için plan yapan öğrenciler karnelerini ne zaman alacakları konusunda da araştırmalarını hızlandır. 2021 – 2022 eğitim öğretim dönemi için kısa bir sürenin ardından öğrenciler üç ay tatil yapacak. Peki, Yaz tatili ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak? İşte merak edilen soruların yanıtları…

23.05.2022-17:52 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-17:52) Yaz tatili ne zaman başlıyor? 2022 Meb okullar ne zaman, ayın kaçında kapanıyor?

Uzun bir eğitim öğretim sürecinin ardından milyonlarca öğrenci yaz tatili heyecanı kuruyor. İkinci dönem için eğitim yılı devam ederken karnelere çok az bir süre kaldı. Hem öğrenciler hem de aileler tarafından beklenen yaz tatili içinde planlar yapılırken okulların ne zaman kapanacağı sorusu da akıllarda dolanmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2021 – 2022 Çalışma Takvimi’nde okulların kapanacağı tarih de belirlendi. Bununla birlikte yeni dönemin ne zaman başlayacağı açıklaması da yapıldı. Peki, Yaz tatili ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Karneler ne zaman verilecek?

MEB 2021 – 2022 eğitim öğretim sürecinin ne zaman biteceğini açıkladı. Öğrenciler merakla tatili beklerken tatilin ne zaman başlayacağını da araştırmaktadır. Türkiye’de eğitim öğretim sürecine 17 Haziran 2022 Cuma ara verilecek. Bu tatil ile öğrenciler üç ay boyunca tatil yapacaklar. Öğretmenler içinde başlayacak olan tatil süreci iki ay olacak. Karnelerin verilmesi ile eğitim dönemi sona erecek.

Karne onayları verilirken öğrenciler Takdir; Teşekkür ve Onur Belgelerine de kavuşacaklar. Derslerinde başarı sağlayan öğrencilere verilen bu belgeler heyecanla bekleniyor. Verilecek olan onur belgeleri bir taneden fazla olabilmektedir.

Yaz Tatili Ne Zaman

Yaz tatili ne zaman başlıyor?

Öğrenciler Şubat ayı ile birlikte ikinci dönem eğitim sürecine başladılar verilen bir haftalık ara tatilinin ardından karne almak içinde kısa bir süre kaldı. Öğrencileri karnelerden sonra üç ay boyunca taril yapacaklar. Yaz tatili ise 87 gün sürecek. 18 Haziran Cumartesi gününde resmi olarak tatile başlayacak öğrenciler oldukça heyecanlı.

2022 – 2023 eğitim öğretim dönemi ne zaman başlıyor?

Öğrenciler Haziran ayının 17’sinde karnelerini alacak ve 87 gün sürecek olan tatil dönemine girecekler. Yaz tatili sürecinde dinlenen ve enerjilerini toplayan öğrenciler daha sonra 2022 – 2023 eğitim öğretim dönemine başlayacaklar. Yeni dönem ise 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Yeni dönemde ilk ara tatil 14 Kasım – 18 Kasım tarihleri arasında yapılacak. 15 tatil ise 20 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında olacaktır. İkinci dönemin ilk ara tatili ise nisan ayında yapılacaktır. Öğrenciler 2023 eğitim dönemini ise 16 Haziran’da tamamlayacaklar.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal