Yaz böceklerine karşı mucize çözüm: Tek hamleyle kurtulabilirsiniz

Yaz mevsiminde sayısı artan böcekler, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bunun dışında gözle görülmeyen bit ve güveler de sağlık için tehdit oluşturuyor. Her ne kadar böceklere karşı ilk akla gelen çözüm böcek ilacı olsa bunu daha doğal yollarla yapmak mümkün. İşte yaz böceklerine karşı pratik çözümler...

14.07.2023-12:16 - (Son Güncelleme: 01.08.2023-15:30)

Evde böcek çeşitlerinin her türlüsü sinir bozcudur. Uçan böcekler, tahtakuruları, sinekler, güveler ve daha fazlası... Bu hayvanlar siz fark etmeden evde bıraktığınız kırıntılarla beslenebilir. Özellikle yaz aylarında böceklerden kurtulmanın birkaç yöntemi var.

Temizlik kuralı

Temizlik yaparken sadece süpürge kullanıyorsanız bu çözüm değil. Tozu, kırıntıları, kozaları ve yaratıkları temizlemek için ılık sabunlu suya batırılmış bir bez kullanın. Yaprak bitlerini ve diğer sürünen böcekleri kontrol etmek için saklama kaplarını temizleyin ve dolaba geri koymadan önce kurulayın.

Yaz Böceklerinden Kurtulma Yollaro

Beyaz sirke kullanın

Zararlı böceklere karşı kovucu etkiden yararlanmak için, temel bir bileşen olan beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Suyla karıştırılan bu asit çözeltisi, kilerinizin her köşesinde pusuda bekleyen böcekleri yok eden temel bir böcek kovucudur. Böcekleri kontrol etmek için, yutulduklarında toksik hale geldiklerinden, yüzeyleri çamaşır suyu, böcek ilaçları veya amonyakla silmeyin.

Nemi temizleyin

Evinizi mahvedebilecek böceklerin varlığına karşı savaşmak için kırıntıları ve nemli yerleri odanızdan çıkarmaya özen göstermeniz gerekecektir. Bu alanı temizlemek için, bu zararlıları uzak tutmak için sabunlu suya batırılmış bir sünger kullanın.

Karanfil deneyin

Karanfilleri kilerinize koyun, kokuları böcekleri ve zararlıları birkaç gün uzak tutacak doğal bir kovucudur. Karanfilleri haftada bir kez yenileyin. (Akşam)

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal