Yayalara Yol Vermedikleri İçin Sürücülere Ceza Yağdı

İstanbul Beşiktaş'ta yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyen sürücülere ceza verme uygulaması yerine getirildi.

07.11.2021-12:25 - (Son Güncelleme: 07.11.2021-12:25)

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sivil trafik ekipleri tarafından yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesi ile alakalı denetim gerçekleştirildi.

Beşiktaş Yıldızposta Caddesi ile E-5 katılımının üzerinde yer alan yaya geçidinde bekleyen polis ekipleri, yayalara yol vermeyen sürücüleri 200 metre ileride bulunan denetim noktası kuran ekiplere iletti. Uygulama noktası üzerinde yer alan ekipler de bu araçları durdurarak sürücülere 652 lira ceza kesti.

DENETİMLERDE ÇEŞİTLİ NEDENLERLE SÜRÜCÜLERE CEZA VERİLDİ

Ekiplerin gerçekleştirmiş olduğu denetimde yayalara yol vermeyen 3, seyir halinde cep telefonu kullanan 4 ve motosikleti ile kaldırımda seyir halinde olan 1 kişiye de cezai işlem yapıldı.

CEZA ALAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ KENDİSİNİ SAVUNDU

Yayalara yol vermediği tespit edilen bir motosiklet sürücüsü şu ifadelerle kendisini savundu; 'Yaya zaten kenarda duruyordu. Yayanın bu tarafa geçip geçemeyeceğini tahmin edemiyoruz ki. Yürümeye başlasa yol veriyoruz, ileride istediler verdim. Yaya kenarda duruyor, ben onun geçip geçmeyeceğini nereden bileyim ağabey. Duran yayaya da ‘Buyurun geçin’ diyemem ki. Yayanın ne yapacağı belli olmuyor, bir anda atlıyor. Ben motosikleti bir anda nasıl durdurayım.'


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal