Yatırımcıların İlgisini çekecek! GES için talep toplama bugün başlıyor!

GES sisteminde merakla beklenen gün geldi. Türkiye genelinde 15-22 Haziran tarihleri arasında talepler toplanacak. Senetler sadece gerçek kişilere ihraç edebilecek. Gerçekleşecek yeni uygulama ile 3 ayda bir ödenecek kuponlar, asgari getiri garantisi sunacak.

15.06.2022-09:12 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-09:12) Yatırımcıların İlgisini çekecek! GES için talep toplama bugün başlıyor!

Tüm dikkatler GES (Gelir Endeksli Senet) sistemine çevrilmişti. GES sisteminde merakla beklenen gün geldi. Türkiye genelinde 15-22 Haziran tarihleri arasında talepler toplanacak. Senetler sadece gerçek kişilere ihraç edebilecek.

Asgari getiri garantisi

GES getirileri, gelir performansı yüksek olan ve bütçeye hasılat aktarımı olan kamu iktisadi teşebbüslerinin (KİT) gelerine endeksli olacağı açıklandı. Gerçekleşecek yeni uygulama ile 3 ayda bir ödenecek kuponlar, asgari getiri garantisi sunacak. Bu sayede vatandaşlar gelir paylarındaki değişimlerden olumsuz etkilenmesi önleneceği açıklandı.

Asgari getiri garantisi

Senedin vadesi 6 ay

Yaşanan gelişlerle beraber, GES'lere konu KİT'lerden bütçeye aktarılan hasılat performansı beklenin üzerinde geldiğinde yarımcılara ilave getiri sunulacağı ifade edildi. Asgari talep tutarı 1.000 lira olarak belirlenen senetler 1 liranın katları şeklinde ihraç edileceği açıklandı. Talep işlemleri Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Senedin vadesi 6 ay ile sınırlı kalacak

Sürecin gelişimi;

  • Talep toplama: 15-22 Haziran
  • Valör: 24 Haziran
  • Vade: 182 gün
  • İtfa tarihi: 23 Aralık 2022
  • Dönemsel getiri: % 5.32
  • Yıllık bileşik getiri: % 23.04
  • İlk kupon ödeme: 23 Eylül 2022.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal