Yatağa Karbonat Dökünce Bunlar Oluyor!

Hemen herkesin temizlemeyi es geçtiği ya da unuttuğu noktalardan biri de kuşkusuz yataklardır. Yatağınızı temizlemek istiyor fakat nasıl temizleyeceğinizi bilmiyorsanız sizin için birkaç püf noktayı bir araya getirdik. Yatak nasıl temizlenir?

09.03.2020-13:04 - (Son Güncelleme: 29.10.2021-18:51)

Her gece ortalama 7-8 saat boyunca uyuduğunuz yatağınızın temiz olmasını istersiniz. Özellikle ter, saç ve kıllar, ölü deri hücreleri söz konusu olduğunda. Peki, yatağınızı nasıl temizleyeceksiniz? İşte yatak temizliğinde üç basit yöntem…

TOZ AKARLARI VE TOZDAN KURTULMAK İÇİN

Öncelikle tüm yatağı süpürün. Daha sonra bir elek kullanarak 1 paket karbonatı (istenirse, 10-15 damla esans yağı ekleyebilirsiniz) tüm yatağa eşit olarak miktarda dağıtın. Bir saat tercihen gün boyunca bu şekilde bekletin. Daha sonra süpürgeyle vakumlayarak temizleyin. Bu işlem yatağın kir, ter, ölü deriler ve istenmeyen kokulardan arınmasını sağlayacak.

LEKELERDEN KURTULMAK İÇİN

Yatağın üzerindeki lekeleri çıkarmak için ihtiyacınız olan biraz karbonat, bulaşık deterjanı ve hidrojen peroksit. Peroksidin yarısını bir şişeye koyun ve üzerine iki yemek kaşığı karbonat ekleyin. Son olarak, üzerine biraz bulaşık deterjanı da ekleyin. Şişeyi sallayın ve yatağınızda leke olan kısma sıkarak temizleyin.

YATAKTAKİ BÖCEKLERDEN KURTULMAK İÇİN

Tüm çarşafları, yatak örtülerini, kumaşları vb. yıkamak için mümkün olan en sıcak suyla yıkayın ve olası her şeyi elektrik süpürgesiyle süpürün. Bu, yatağınızdaki böcek istilasını ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

ACI BİBER, ZENCEFİL VE KEKİKTEN SPREY YAPIMI

Yataktaki böceklerden kurtulmak için bu karışımı deneyebilirsiniz: 1 çay kaşığı biber 1 tane rendelenmiş zencefil 1 çay kaşığı kekik özü yağı 1 su bardağı su Tüm malzemeyi bir tencerenin içinde birleştirin ve suyu yaklaşık 7 dakika kaynatın. Karışımı sprey şişesinin içerisine doldurun ve yatağınızın üzerine püskürtün.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal