Ercüment Ovalı Ödülünü Mehmetçik'e İthaf Etti!

GQ ödül törenine, bilim adamı Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın askerlerimizi andığı konuşması gündeme oturdu.

20.02.2018-12:03 - (Son Güncelleme: 20.02.2018-12:40)

Kan ve kök hücreden yapay deri üreten buluşuyla bilim dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Ercüment Ovalı, GQ töreninde aldığı 'Yılın Bilim Ödülü' ödülünü şehit Eren Bülbül'e ve Afrin'de teröre mücadele veren Mehmetçik'e adadı.

Ödülünü alırken Eren Bülbül, Şehit Astsubay Ferhat Gedik ve Afrin’deki askerimiz adına aldığını ifade eden Ercüment Ovalı, ödül aldığından haberdar olduğu zaman çok duygulandığını belirtirken, "O gün bir çocuk evinin önünde vurulmuştu. Onu korumak için bir astsubay üzerine kapanmış ve üzerinden 41 kurşun çıkmıştı. Ödül haberini verdikten sonra ben bu ödülümü Eren Bülbül'e, bu şehit astsubayıma ithaf ediyorum." dedi.

Kendisini ödül törenine getiren nedenin ödül almak olmadığını ifade eden başarılı bilim insanı "Tabiki değerliydi ama eğer bu yazım yüz bin defa paylaşılınca aslında aldığım ödülden herkesin haberi olur. Bu nedenle ben Eren Bülbül'ün ailesine, o şehit astsubayımın ailesine ve de şuanda Afrin'de olan Türk çocuklarına selam ediyorum." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal