Yasaklar Kalktı mı, 1 Temmuz'da Hangi Yasaklar Kalkacak?

Kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve İçişleri Bakanlığı genelgesi merak konusu olmuş durumda. Peki, yasaklar kalktı mı? Hangi yasaklar kalktı?

22.06.2021-12:08 - (Son Güncelleme: 22.06.2021-13:06) Yasaklar Kalktı mı, 1 Temmuz'da Hangi Yasaklar Kalkacak?

Aşılamadaki hızlı artış ve vaka sayısındaki düşüş ile birlikte kısıtlamaların gevşetilmesi doğrultusunda beklentiler de vatandaşlar arasında artmıştı. Kabine toplantısı kararları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı ve sokağa çıkma yasağı ile ilgili dikkat çekici kararlar alındı. Toplum içerisinde merak edilen hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı kalktı mı sorusu da bu açıklama neticesinde yanıt bulmuş oldu. Yüzme havuzları, kahvehanelerde oyun yasağı, maske zorunluluğu ve konserler ile ilgili durum da merak konusuydu. Dün gerçekleştirilmiş olan kabine toplantısı kararlarına göre, yasaklar kalktı mı, ne zaman bitiyor? Kamuoyu ile paylaşılan bilgilere göre, hafta içi ve hafta sonu pazar yasağı bitti mi, hangi yasaklar kalktı? Sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz...

22 HAZİRAN'DA YASAKLAR KALKTI MI?

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta içi ve pazar günü sokağa çıkma yasağından şehirlerarası yasağa kadar pek çok kısıtlamanın kalkacağını ifade etti. Erdoğan, yasakların kalkacağı tarih olarak da 1 Temmuz gününü işaret ederken milyonları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

YASAKLAR KALKTI MI?

Başkan Erdoğan, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda pek çok konunun masaya yatırılmış olduğunu ve bunun neticesinde de ele alındığını ifade etti. Kalkan yasakları tek tek açıklayan Erdoğan, sokağa çıkma yasağının 1 Temmuz itibarı ile de sona ereceğini sözlerine ekledi.

1 TEMMUZ TARİHİNDE HANGİ YASAKLAR KALKACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı kararları ve sonuçları açıklamaları şu şekilde;

1 Temmuz'da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz.

Müzikle ilgili sınırlamayı da 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.

Şehirlerarası seyahat kısıtlamaları ile şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.

HES kodu uygulaması yaygınlaştırılarak sürdürülecektir. Konu ile ilgili ayrıntılar, İçişleri Bakanlığımızın genelgesiyle açıklanacaktır.

Sırası gelen herkesin aşı olması hayati öneme sahiptir. Vatandaşlarımdan, aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bu konuda bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum.

Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor.

TURİZME KDV DESTEĞİ 1 AY UZADI

Salgında yaşanan gelişmeler ve bu çerçevede ülkemizin izlediği yol haritası, kabine gündemimizin ilk konusunu oluşturuyordu. Türkiye her alanda salgın döneminin dünyada en parlayan ülkesi olmuştur.

Sanayi üretimimiz yükselişini düzenli olarak sürdürüyor. Sanayi sektöründeki kayıtlı istihdam 4 milyon sınırına dayanarak, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Salgın ve kuraklık nedeniyle ortaya çıkan durumu istismar ederek, yem süt fiyatlarını aşırı şekilde yükseltmeye çalışanlara da izin vermeyeceğiz, gerekli dersi vereceğiz.

Salgın döneminde işlerine ara vermek zorunda kalan esnaflarımızı kısa çalışma ödeneğinden pek çok destekle destekledik.

Turizmcilere verdiğimiz KDV desteğini de 1 ay daha uzatıyoruz.

TMO’yu en etkin şekilde devreye sokarak uygun fiyatlı yem ham maddesi satışını temmuz ayında başlatıyoruz.

Sanayi sektöründeki kayıtlı istihdam, 4 milyon 700 bin sınırına dayanarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Hububat ile et, süt, yem fiyatlarını aşırı şekilde yükseltmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz, gerekli dersi vereceğiz.

Bugün itibariyle yaptığımız aşı sayısı 43 milyon doza yaklaşmıştır. Son 1 haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yaptıran ülke konumundayız.

Hedefimiz birkaç hafta içerisinde 18 yaş nüfusumuzun üstünün tamamına açmaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal