30.01.2021-13:36 (Son Güncelleme:30.01.2021-13:36)


1

İstanbul Gaziosmanpaşa'da cezaevinden bir süre önce çıkan genç adam, eşinin eniştesiyle yaşadığı yasak aşkı öğrendi. Genç adamın karısı intihar ederek yaşamına son verirken, öfkeli koca eniştesini sokak ortasında kurşuna dizdi.



2

Yaşanan olay, geçtiğimiz yıl 29 Kasım günü İstanbul Gaziosmanpaşa Salihpaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, aylar öncesi bir doktorla kavga etmesi üzerine mahkemelik olan Ziyaeddin Y., üç gün hapse girdi. Hapisten çıkan adam, eşi Ayşe Y. ve eniştesi Bayram Ö.'nün aralarında ilişki olduğunu öğrendi.



3

Yaşadığı yasak aşkı öğrenen kadın kocasından kurtulmak istedi. İstanbul Sancaktepe'deki abisinin evinin camından aşağı atlayarak intihar etti.



4

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre, eşinin intihar etmesi üzerine tekrar cezaevine giren Ziyaeddin Y., yaklaşık elli gün hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı. Ziyaeddin Y., keniştesi Bayram Ö. 'yü arayarak konuşmak istediğini söyledi. Salihpaşa Caddesi'nde buluştu. Genç adam, eniştesi Bayram Ö'yü vurdu. Çevredekilerin bakışlarına sinirlenerek 'namus meselesi' dedi.



5

KARINA SAHİP ÇIKSAYDIN SÖZÜNÜ DUYUNCA KURŞUNA DİZDİ

 KARINA SAHİP ÇIKSAYDIN SÖZÜNÜ DUYUNCA KURŞUNA DİZDİ

Kızgın adam, Bayram Ö.'nün başında tabancayla bekledi. Bayram Ö. ambulansla hastaneye götürüldü ve yolda hayatını kaybetti. Olay yerinde bekleyen Ziyaeddin Y. gözaltına alındı.



6

NAMUS NEDENİYLE BU OLAYI GERÇEKLEŞTİRDİM

  NAMUS NEDENİYLE BU OLAYI GERÇEKLEŞTİRDİM

Polise ifade veren Ziyaeddin Y. tehdit suçundan 2 gece cezaevinde kaldığını, cezaevinden şartlı tahliye edildiğini, cezaevinden çıktıktan sonra birisinin kendisini arayıp karısının aldattığını söyledi.



7

Kendisini arayan kişinin: 'Sen 3 gün ceza evinde kaldın. Senin eşin seni aldatıyor ve bizimde huzurumuzu bozuyor. Karına sahip çık, bu olayı Nurettin (kardeşim) biliyor' diye ifade etti. Eve gidip eşime durumu sorduğumda ise abisinin evine giderek intihar etti dedi. Gaziosmanpaşa Meydanı yakınlarındaki SSK binasının yanında sigara içtim. Tesadüfen sokakta Bayram Ö'yi gördüm. Bayram bana dönerek 'O .. karına sahip çıksaydın, sahip çıkmazsan başkası sahip çıkar, sen adam mısın senle konuşulacak bir şey yok. Sen g...sın, sen adam mısın senle konuşayım şerefsiz' dedi ve elini bel kısmına götürünce beni vuracak sandım ve ilk ben davranıp ateş ettim. Namus için yaptım savunmasında bulundu.



8

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

 AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Ziyaeddin'in cinayeti işlediği sırada onun yakınında cinayet anını izleyen 2 kardeşin genç adamı cesaretlendirdiğini ya da yönlendirdiğini belirledi. Yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Ziyaeddin Y.'yi yönlendiren iki kardeşin başından beri enişteleri Bayram'la yengelerinin ilişkisi gerekçesi ile Ziyaeddin tarafından öldürüleceğini bildikleri, cinayet anını izleyerek abilerine yardım ettikleri ve Ziyaettin'in Bayram Ö.'yü öldürdükten sonra ceset başına beklediği anlatıldı. Ziyaeddin Y. Ve iki kardeşi hakkında, 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr