Yaş Maya İle 25 Dakika da Ekmek Nasıl Yapılır?

Sofralarımızın baş tacı Her öğünde ekmek, peynir, zeytin olsa oturup keyifli yiyebilme potansiyeline de sahibiz üstelik. Her şey bir yana ekmek bir yana bizim için. Hele evde yapılanı, emekle yoğrulanı yok mu? İşte yaş maya ile ekmek yapım tarifi haberimizde...

20.12.2019-11:50 - (Son Güncelleme: 20.12.2019-11:35)

 Her şey bir yana ekmek bir yana bizim için. Hele evde yapılanı, emekle yoğrulanı yok mu? İşte yaş maya ile ekmek yapım tarifi. Sofralarımızın baş tacı Her öğünde ekmek, peynir, zeytin olsa oturup keyifli yiyebilme potansiyeline de sahibiz üstelik.

MALZEMELER

4 bardak beyaz un

1,5 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1/3 küp (15 gram) yaş maya

Yarım bardak süt, ısıtılıp parmak dayanana kadar ılıtılmış

1 bardak su, ılık

1 yemek kaşığı tereyağı, yumuşatılmş (veya sıvıyağ)

2 küçük somun

YAPILIŞI

Orta boy cam bir kabın içine yaş mayayı, sütü ve şekeri alıp tahta bir kaşıkla ezin. Üzerine streçfilm kaplayarak ılık bir yerde veya kalorifer üzerinde 10-15 dakika bekletin. Bu sürede mayanızın kabararak üzerinde köpüklerin oluşması gerekir.

Eğer bunlar olmamışsa, mayanız çalışmamış olduğundan ekmek yapmak için yenisini hazırlamak gereklidir.

Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp evinizin ılık bir köşesinde 1 saat mayalanmaya bırakın. Hazırladığınız hamuru 5 dakika yoğurun, ikiye ayırıp 20 cm uzunluğunda ikirulo haline getirin. Aralarında 10-15 cm boşluk kalacak şekilde iyice unlanmış tepsiye yerleştirin. Tepsinin üzerini streçfilm ile kaplayıp 1 saat ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmasını sağlayın. Mayalanan ekmeğin üzerine çok keskin bir bıçak yardımıyla verev olarak 4-5 çizik atın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 25 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal