Yarın hava nasıl olacak? 5 Nisan Salı Türkiye geneli hava durumu

Ülkemizde etkili olan soğuk havalardan sonra sıcak havaların gelişi herkesi mutlu etti. Baharın gelmesiyle vatandaşlar havaların nasıl devam edeceğini araştırmaya başladı. Meteorolojiden alınan son bilgilere göre ülkemizin bazı kesimlerinde sağanak yağış beklenirken bazı kesimleri parçalı bulutlu olacak. Peki yarın havalar nasıl olacak? detaylar haberimizde yer almaktadır.

04.04.2022-22:15 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-22:43) Yarın hava nasıl olacak? 5 Nisan Salı Türkiye geneli hava durumu

Ülkemizde etkili olan soğuk havalardan sonra sıcak havaların gelişi herkesi mutlu etti. Baharın gelmesiyle vatandaşlar yarın havanın nasıl olacağını araştırmaya başladı. Meteorolojiden alınan son bilgilere göre Kuzey, iç ve doğu kesimler parçalı bulutlu olacakken, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı, Eskişehir ve Ankara'nın kuzeyi, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir.

Marmara bölgesinde yarın havalar nasıl olacak?

Marmara Bölgesi yarın çok ve parçalı bulutlu geçecek. Yarın Marmara bölgesinin bazı kesimlerinde aralıklı yağış ve sağanak yağış beklenmektedir. Yağışların yarın sabah saatlerinde İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'nde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir.

Hava durumu 1

Ege bölgesinde yarın havalar nasıl olacak?

Ege bölgesinde yarın havalar parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin edilmektedir.

Akdeniz bölgesinde yarın havalar nasıl olacak?

Akdeniz bölgesinde yarın havanın parçalı ve az bulutlu olarak geçmesi tahmin edilmektedir.

İç Anadolu bölgesinde yarın havalar nasıl olacak?

İç Anadolu bölgesinde yarın havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu geçmesi beklenmektedir. Gece saatlerinden sonra Çankırı çevreleri ile Eskişehir ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın güney kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde yarın hava nasıl olacak?

Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde yarın havanın parçalı ve çok bulutlu olması beklenmektedir. Gece saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile yarın Doğu Karadeniz kıyıları ve Artvin çevrelerinde yerel olarak sağanak yağış beklenmektedir. Sabah saatlerine yağışların Samsun'un iç kısımlarında yerel olarak kuvvetlenmesi beklenirken Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerinde çığ riski bulunmaktadır.

Hava durumu 2

Doğu Anadolu bölgesinde yarın hava nasıl olacak?

Doğu Anadolu bölgesinde yarın havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi beklenmektedir. Öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinde yerel sağanak yağış beklenirken yüksek kar örtüsüne sahip eğilimli bölgelerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yarın hava nasıl olacak?

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yarın havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal