Yarın hava nasıl olacak? 11 Mayıs 2022 Çarşamba MGM hava durumu

Meteoroloji tarafından yapılan son açıklamalara göre yarın ülkemizin bazı bölgeleri yağışlı bazı bölgelerin açık bazı bölgelerin ise bulutlu geçeceği beklenmektedir. Peki yarın hava durumu nasıl olacak? 11 Mayıs Çarşamba günü hava nasıl olacak? detaylar haberimizde yer almaktadır.

11.05.2022-10:10 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-10:10) Yarın hava nasıl olacak? 11 Mayıs 2022 Çarşamba MGM hava durumu

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre yarın İç Ege, Akdeniz'in ic kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Elazığ ve Ardahan hariç) ile Ardahan'ın batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği beklenmektedir. Afyonkarahisar, Uşak'ın çevreleri ile Kütahya'nın güneyi, Manisa'nın doğusu ve Denizli'nin kuzeyinde yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Havan sıcaklığı ülkemiz genelinde mevsim normallerinde seyredeceği beklenmektedir. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuzey yönlü, Akdeniz Bölgesinde ise yer yer güney yönlü hafif ve orta şiddetli rüzgar esmesi beklenmektedir. 

11 Mayıs Hava duumu

11 Mayıs Çarşamba hava durumu

Marmara bölgesi: Marmara bölgesinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir. 

Ege Bölgesi: Ege bölgesinde havanın parçalı yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. İç Ege'de yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Akdeniz Bölgesi: Akdeniz bölgesinde havanın parçalı ve az bulutlu, iç bölgelerinde ise zaman zaman çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 

İç Anadolu Bölgesi: İç Anadolu'da havanın parçalı ve az bulutlu, bölge genelinde ise yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. 

Batı Karadeniz Bölgesi: Batı Karadeniz bölgesinde havanın parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinde ise zaman zaman çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde havanın parçalı ve çok bulutlu, iç bölgelerinde ise yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. 

Doğu Anadolu Bölgesi: Doğu Anadolu bölgesinin parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde ise sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi beklenmektedir. 2500 metre ve üzeri rakımlı yerlerde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar yağacağı tahmin edilmektedir. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Güneydoğu Anadolu bölgesinde havanın parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı Adıyaman'ın batısının ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği beklenmektedir.

Elif Çolak
elifcolak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal