Yargıtay’dan Kocasının Sosyal Medya Hesabına Girerek Mesajlarını Okuyan Geline Ceza

Kocasının Facebook hesabına girerek geçmiş mesajlarını indiren geline Yargıtay tarafından ceza verildi. İddialara göre, İstanbul’da oturan İrem M., Anadolu 8. Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı.

14.09.2021-09:40 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-09:40) Yargıtay’dan Kocasının Sosyal Medya Hesabına Girerek Mesajlarını Okuyan Geline Ceza

Kocasının Facebook hesabına girerek kayınvalidesi ile olan mesajlarını indirdi. Daha sonra, bu mesajlardan haberi olduğunu belli etmek için kocasının mail adresine bu mesajları gönderdi.

YARGITAY MESAJLAŞMALARI OKUYAN KADINI SUÇLU BULDU

Yargıtay ise kocasının sosyal medya hesabına izinsiz bir şekilde girerek mesajlarını indiren kadını suçlu buldu.

İndirdiği yazışmalarda, eşinden ayrılacağı zaman diliminde yazmış olduğu, ‘Dilekçede her şeyi belirtmem gerek. İleride boşanma davasında kozum olur’, ‘Bekliyorum artık bir şey yapmayacağım’, ‘İrem'in ailesinden kimseyi aramayacağım’ gibi pek çok mesajı eşinin aldığı tespit edildi. Fakat yazışmaların, boşanma davasında bulunmadığı tespit edildi.

İrem M., eşinin iddialarına göre sebepsiz yere kendisine boşanma davası açarak evden ayrıldı. Şifrelerinin birbirlerinde olmadığını fakat eşi İrem M.’nin şifresini kırarak özel konuşmalarını okuduğunu söyledi. İrem M. ise boşanma davası açılmadan önce birbirlerinin şifrelerini bildiklerini söyledi. Konuşmalardan haberdar olduğunu belli etmek amacıyla ise bu yazışmaları kocasına gönderdiğini ifade etti.

MAHKEME MAHKUMİYET KARARI VERDİ

İrem M.’nin hakkında ise açılan haberleşmenin gizliliği davası kapsamında mahkeme beraat kararı verdi.  Eşi dosyayı temyiz ettikten sonra ise Yargıtay 12. Ceza Dairesi oyçokluğuyla kararı onadı. Bu duruma bir üye itirazda bulundu. Dosya Ceza Genel Kurulu'na geldikten sonra, kurul, İrem M.'nin suç işlediği kararını verdi. Bundan dolayı, yerel mahkeme kararı bozulmuş oldu. Böylece İrem M. hakkında mahkûmiyet kararı verilmesinin gerektiği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal