Yargıtay’dan bütün işçileri ilgilendiren karar: Taşeron dönemi de dahil edilecek

Yargıtay, 2018’de feragat dilekçesi vermeleri şartıyla kadroya alınan taşeron işçilerin ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının hesaplanmasında taşeronluk sürecindeki çalışma sürelerinin de gözden geçirilmesi gerektiğine karar verdi.

11.04.2023-15:30 - (Son Güncelleme: 11.04.2023-15:56)

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Daireleri Başkanlar, Kurulu, 2018’de taşeron işçilerin feragat dilekçesi verilerek sürekli çalışan kadrosuna alınmasıyla bu kişilerin sözleşmelerinin feshinde ve emekliklerinde ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının nasıl hesaplanması gerektiği hususunda farklı kararlar bulunması sebebiyle Yargıtay’dan uyuşmazlığın giderilmesini istedi.

Taşeron çalışma dönemi de dahil edilecek 

İnternethaber’de yer alan habere göre, Ankara ve Samsun’daki bölge adliye mahkemesi dairelerinin konuya yönelik açılan davalarda taşeron çalışma sürelerini kabul ederek tazminat ve izin alacaklarının hesaplanması, Bursa’daki yönelik dairenin ise aksi yönde karar kılındı. Uyuşmazlığın olduğu konu davalarında miktarları sebebiyle temyiz edilemez halde olduğundan kararların Yargıtay’a gitmeden kesinleştiği ifade edildi.

Bütün işçileri ilgilendiriyor

Yargıtay emsal kararını verdi

Durumu inceleyen Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, oy birliğiyle, kamu kurum ve kuruluşları tarafından işçiye ödenecek ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacağı taşeronluk sürecinin de dikkate alınması gerektiğine karar verdi.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal