Yargıtay ve YSK Eski Üyesi İbrahim Zengin 12 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Yargıtay ve YSK'nın eski üyesi İbrahim Zengin, FETÖ üyeliğinden 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

08.05.2019-16:33 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-17:34)

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski Yargıtay ve YSK üyesi İbrahim Zengin'i FETÖ üyeliğinden 12 sene hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti sanık İbrahim Zengin'in tutukluluk durumunun devamına da karar verdi. Bu karara karşı temyiz yoluna gidilebiliyor. Temyiz istemini, Yargıtay Ceza Genel Kurulu görüşecek.

DURUŞMAYA ZENGİN İLE AVUKATI KATILDI

FETÖ'nün darbe kalkışması ardından meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından, Yargıtay ek binadaki salonda yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Zengin ile avukatı katıldı.

Esas hakkındaki savunmasında suçlamaları reddeden Zengin, örgüt evlerinde kalmadığını, örgüt toplantılarına da gitmediğini öne sürdü.

BERAATİNİ İSTEDİ

FETÖ'nün şifreli haberleşme ağı ByLock kullanıcısı olmadığını iddia eden Zengin, hakkındaki tanık ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Meslek yaşantısı süresince hukuka aykırı iş ve işlem yapmadığını savunan Zengin, FETÖ'ye yardım da etmediğini, suçsuz olduğunu söyleyerek, beraatini talep etti. Zengin ve avukatının savunmasının sonrasında duruşmaya ara verildi.

KARAR

Daha sonra Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyetinin verdiği karar, heyete başkanlık eden Daire Üyesi Fevzi Yıldırım tarafından okundu.

Karara göre, sanık İbrahim Zengin'e, "FETÖ'ye üye olmak" suçundan, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 314/2. maddesi gereğince alt sınırdan uzaklaşılarak 9 sene hapis cezası verildi.

Terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5/1 maddeleri gereğince sanığa verilen ceza, 13 sene 6 aya çıkarıldı.

Sanığın duruşmalardaki hal ve tavırları sebebiyle TCK'nin 62. maddesindeki indirim uygulanarak, ceza 12 seneye indirildi.

Mahkeme heyeti sanık İbrahim Zengin'in tutukluluk durumunun devam etmesine de karar verildi.

Bu karara karşı temyiz yoluna gidilebiliyor. Temyiz istemini, Yargıtay Ceza Genel Kurulu görüşecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal