Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca kimdir?

Yargıtay Başkanı görevini üstlenen Mehmet Akarca, 4 yıllık süresini bitiriyor. Bu nedenle 25 Mart Pazartesi günü Yargıtay Başkanlığı seçimleri gerçekleştirilecek. Peki Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca kimdir? İşte Mehmet Akarca hayatı ve biyografisi…

23.03.2024-17:35 - (Son Güncelleme: 23.03.2024-17:35)

Yargıtay’da yeni başkan, Pazartesi günü yapılacak olan başkanlık seçimleriyle beraber belli olacak. 4 yıldır Yargıtay Başkanı olan Mehmet Akarca’nın görev süresi yakında sona ereceği için başkanlık seçimleri gerçekleştirilecek. Başkanlık adayları arasında Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk'ün de yer alacağı ifade ediliyor. Peki Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca kimdir? 

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca kimdir? 

Mehmet Akarca, Yargıtay Başkanı olarak ülkenin en yüksek yargı organında görev yapmaktadır. 21 Ocak 1963 tarihinde Şirvan'da dünyaya gelen Akarca, hukuk eğitimini tamamladıktan sonra Türk yargı sistemine katkı sağlamıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1986 yılında mezun olan Akarca, meslek hayatına İzmir'de başlamış ve çeşitli illerde hakimlik yapmıştır.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca kimdir?

Kariyerine İzmir'de başlayan Akarca, Uşak, Van, Aydın, ve Sivas gibi farklı illerde hakimlik görevlerinde bulunmuş, ayrıca Kütahya ve Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemelerinde başkanlık yapmıştır. 2010 yılında Yargıtay Üyeliği'ne seçilen Akarca, ilerleyen yıllarda Yargıtay Ondördüncü Ceza Dairesi Başkanlığı'na atanmıştır.

Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine iki kez seçilmiş ve son olarak 24 Mart 2020'de Yargıtay Birinci Başkanı olarak atanmıştır. Halen bu görevini sürdüren Akarca, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal