Yaralı Köpeği Bisikletle 5 Kilometre Boyu Taşıdı

Diyarbakır'da bir grup tarafından saldırıya uğrayan sokak köpeğini kurtaran Kadir Aydoğmuş, köpeği 5 kilometre boyu bisikletle kucağında taşıdı.

29.05.2021-16:44 - (Son Güncelleme: 29.05.2021-16:44) Yaralı Köpeği Bisikletle 5 Kilometre Boyu Taşıdı

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesinde, tanımadığı bir grubun sokak köpeğine eziyet ettiğini görenler, Diyarbakır’da faaliyet gösteren Patili Yaşam Derneği'ne haber verdi.

KÖPEĞİ SALDIRGANLARIN ELİNDEN KURTARDI

Dernek üyesi Kadir Aydoğmuş, ihbar üzerine kısa sürede bisikletiyle mahalleye geldi. Aydoğmuş, grubun saldırısından kurtardığı köpeği önce taksiye bindirmek istedi. Taksici köpeği araca almayı reddedince Aydoğmuş, bu kez de şansını minibüste denemeye karar verdi. Minibüs şoförü de köpeği almayı reddedince Aydoğmuş, son çare olarak bisikletle gitmeye karar verdi. Köpeği kucağına alıp, bisikleti de eliyle çekerek ilerleten Aydoğmuş, yorulunca hayvanı kucağına bindirip, bisiklet üzerinde yola koyuldu. Aydoğmuş, kucağında 5 kilometre yol gitti.

KAZANDIĞI PARAYI SOKAK HAYVANLARINA HARCIYOR

Sosyal medya da paylaşılan Kadir Aydoğmuş'a, örnek davranışı dolayısıyla takdir mesajları yağdı. Aydoğmuş, maç ve konserlerde su ile çay, hafta içi ise çorap satarak geçimini sağladığını, kazandığı paranın yarısını da sokak hayvanları için harcadığını söyledi.

Kadir Aydoğmuş, ''Yenişehir ilçesinde çorap tezgahı başındaydım. Patili Yaşam Derneği üyesiyim. Başkanımız beni arayıp, durumu anlattı. Hayvanın şiddet gördüğü söylendi. Ben de gittim, ne olacağını artık biliyordum. Beni bıçaklayabilirlerdi. Baktım ki 10-15 kişilik grup, köpeği taşlıyor. Ben de tereddüt etmeden, aralarına girdim ve 'Bırakın köpeği' diye bağırdım. Köpeği alıp, taksiye binerek oradan uzaklaşmak istedim. Ancak taksici bizi arabaya almadı. Dolmuş şoförü de bizi almadı. Yolcuların rahatsız olacağını söyledi. Ben de bir elime bisikleti, bir elime köpeği alıp caddeye çıktım. 5 kilometre yol katettim. Köpeği güvenli bir bölgeye bıraktım ve dernek olarak orada besliyoruz" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal