Yara Bandının Bıraktığı Yapışkanlıktan Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Küçücük bir sıyrık ya da ince bir kesik... Kimi zaman yaralanır hemen yara bandı aramaya koyuluruz. Yaramız iyileştikten sonra bölgede oluşan yapışkanlık hissiyatından da kurtulmak isteriz. İşte bunun için püf noktalarını sizin için derledik.

15.07.2019-13:37 - (Son Güncelleme: 15.07.2019-13:28) Yara Bandının Bıraktığı Yapışkanlıktan Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Çoğunlukla el parmaklarımızda ya da vücudumuzun çeşitli bölgelerinde yarayı kapatmak, ufak kanamaları kapatmak için kullandığımız yara bandı ile işimiz bittikten sonra bıraktığı izi hoşumuza gitmez. Vücutta bıraktığı yapış yapış hissiyatı hızlıca ortadan kaldırmak için en pratik yöntemleri sizin için bir araya getirdik!

YARA BANDI İZİNDEN NASIL KURTULURUZ?  

- İspirto, selülozik tiner gibi ürünler bant izlerini çıkarmada kesin çözümlerdir. Kimyasal içerikli malzeme olduklarından iyice ılık su ile durulanmalıdır.

- Kimyasal içerikli malzemelere karşı alerjiniz varsa arap sabunu (sıvı) bant izleri için pratik ve kesin çözüm olacaktır.

- Çekilmiş kahveyle ellerinizi ovuşturunuz. Ardından kahve partiküllerinin yapışkan izlerine sürün, yok ettiğine şahit olacaksınız.

- En pratik yöntem. Zeytinyağını bir kaç damla avucunuza damlatınız. Ve parmağınızla yapışkan izlerinin olduğu yerde yağı gezdiriniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal