Yapımı Tamamlanan Yerli Kıraçlar Teslim Edildi

Coronavirüs salgınına rağmen savunma alanında çalışmalar yapan kuruluşlarımız üretimlerini aksatmadan devem etmeyi sürdürüyor.

15.04.2020-11:22 - (Son Güncelleme: 11.10.2021-18:27)

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir konu ile alakalı yaptığı açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatına da yeni kabiliyetler kazandırmaya devam ettiklerini vurgulayarak, "Ülkemizde bir ilk olacak Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı Projemiz kapsamında üretilen ilk 6 'Kıraç'ı Emniyet Genel Müdürlüğümüze teslim ettik. Katmerciler firmasını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Söz konusu proje kapsamında Kıraç olarak da anılan yeni nesil kriminal araçlarının ilk 6 adetinin teslimi gerçekleştirildi.

Kıraç güvenlik güçlerimizce olay yerlerinin planlı ve etkili şekilde incelenebilmesi, delillerin emniyetli ve hızlı toplanabilmesi amacıyla kullanılacak.

Araçlar, 4x4 ve 4x2 devir hızına sahip olarak yüzde 30 oranındaki eğime kadar başarıyla tırmanabiliyor. Geniş alan aydınlatma kitine sahip Kıraç'ın içinde ofis, laboratuvar ve delil muhafaza bölümleri bulunuyor. Kurtarma vincine de sahip olan araç, 360 derece kamera sistemiyle görüntü alabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal