Yapılan En Büyük Hata Bu!

En temel gıdalardan biri olan sütün saklanma koşulları sağlığınızı bozabilir! Peki, sütü nasıl saklamak gerekiyor? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

11.04.2020-18:39 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-18:30) Yapılan En Büyük Hata Bu!

Sütün açıldıktan sonra buzdolabında saklanması gerektiğini herkes biliyordur. Fakat sütü buzdolabında saklarken yapılan bu hata sütün hızla bozulmasına neden olmaktadır.

BUZDOLABI KAPISINA DİKKAT!

Sütü saklamak için buzdolabının içerisinde en çok kullanılan noktalarından biri olan buzdolabı kapakları, aslında sütün hızlıca bozulmasına neden oluyor. Hemen herkes fazla yer kaplamaması ve kolay ulaşılabilir olmasından dolayı süt gibi benzeri içecekleri buzdolabının kapağında muhafaza ediyor. Fakat buzdolabı kapısı sütün muhafaza edilmesi için seçilebilecek en kötü yerlerden biridir. Çünkü buzdolabı kapı rafları, buzdolabındaki en sıcak bölgelerdir ve kapısı her açıldığında sütün, oda sıcaklığı ile temas etmesi bozulmasına yol açmaktadır.

Buzdolabı kapısı yerine sütü, buzdolabının sıcak havaya en az maruz kalacağı orta ya da alt raflarda saklamanız daha doğru olacaktır. Buzdolabı kapak raflarını; çeşniler, reçeller ve meyve suyu gibi doğal koruyucu işlevi gören yüksek asitli ya da şekerli diğer gıdalar için kullanmanız sizin için daha sağlıklı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal