Yapay zeka mühendisi Devin AI nedir? Cognition Devin AI nasıl kullanılır?

ABD’li şirket Cognition tarafından tanıtılan dünyanın ilk yapay zeka yazılım mühendisi Devin hakkında araştırmalar yapılıyor. Devin’in ne yaptığı ve nasıl kullanıldığı merak ediliyor. İşte detaylar…

14.03.2024-11:36 - (Son Güncelleme: 14.03.2024-11:36)

Son yıllarda günlük hayattaki etkisini git gide artıran yapay zeka, yazılım sektörüne darbe vurabilecek bir yenilik daha ortaya attı. ABD’li şirket Cognition tarafından tanıtılan Devin, dünyanın ilk yapay zeka yazılım mühendisi olarak öne çıkıyor. Peki Yapay zeka mühendisi Devin AI nedir? Cognition Devin AI nasıl kullanılır? 

Yapay zeka mühendisi Devin AI nedir?

Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang, geçtiğimiz haftalarda World Government Summit'te yaptığı konuşmada yapay zekanın artık kodlama sürecini ele aldığını ve insanların yeni beceriler öğrenmek için zaman harcamak zorunda kalmayacağını ifade etmişti. Bu sözler, büyük bir tartışma başlatmıştı.

Huang'un kodlamanın artık tamamen sona erdiği açıklamasından kısa bir süre sonra, Cognition AI adlı firma, yapay zeka yazılım mühendisi Devin'i tanıttı. Devin, kodlama hatalarını tespit edebilme, kod yazma ve dağıtma işlemlerini gerçekleştirme yeteneğine sahip. Ayrıca, olası hatalardan ders çıkarabilme özelliğine sahip.

Yapay zeka mühendisi Devin AI nedir? Cognition Devin AI nasıl kullanılır?

Cognition Devin AI nasıl kullanılır? 

Bu yapay zeka asistanı, benzersiz bir özellik olan basit komutları alıp bunları bir web sitesi veya yazılım programına dönüştürebilme yeteneğine sahip.

Devin'in adaptif ve öğrenme yeteneği, kullanıcıyla gerçek zamanlı işbirliği yapabilmesine olanak tanırken tasarım sürecine etkin bir şekilde katkıda bulunmasını sağlıyor. Ayrıca, yeni teknolojileri öğrenme kabiliyeti, onu esnek ve çeşitli görevler için uygun hale getiriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal