Yapay Zeka 97 Milyon Yeni İş Fırsatı Oluşturacak

Dünyadaki birçok mesleği yok edeceği düşünülen yapay zeka, ortadan kaldıracağı işlere karşılık 87 milyon yeni iş fırsatı yaratacak.

06.11.2020-13:59 - (Son Güncelleme: 06.11.2020-13:57) Yapay Zeka 97 Milyon Yeni İş Fırsatı Oluşturacak

Yapay zeka ile ilgili çoğu öngürü, insanların elinden mesleklerini alacağını ifade ediyor. Ancak yapay zekanın yok edeceği mesleklere karşılık, yeni iş fırsatları da sunacağı düşünülüyor. Dünya Ekonomik Forumu'na göre, 2025’e kadar yapau zekanın 26 ülkede yok edeceği iş sayısı 85 milyon. Buna karşılık olarak 97 milyon yeni iş fırsatının oluşturulması bekleniyor.

Yapay zeka tarafından oluşturulacak işler arasında veri analistleri, yapay zeka ve makine öğrenmesi uzmanları, büyük veri uzmanları, dijital pazarlama ve strateji uzmanları, süreç otomasyon uzmanları, iş geliştirme profesyonelleri, dijital dönüşüm uzmanları, bilgi güvenlik uzmanları, yazılım ve uygulama geliştiriciler ve nesnelerin interneti uzmanları gibi meslekler var.

YAPAY ZEKANIN YOK EDECEĞİ MESLEKLER

Yapay zekaya karşı özellikle 10 meslek tehlike altında. Bunlar veri girişi görevlileri, idari ve yürütme sekreterleri, defter tutma görevlileri, muhasebeciler ve denetçiler, fabrika işçileri, ticari hizmetler, müşteri bilgilendirme ve müşteri hizmetleri çalışanları, genel ve operasyon müdürleri, mekanik ve makine tamircileri, malzeme kaydı ve stok tutma memurları.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal