02.03.2021-15:03 (Son Güncelleme:04.08.2021-09:54)


1

Çay

Çay

Sofraların vazgeçilmezi siyah çay, aynı zamanda yanık oluşan bölgede ısıyı azaltır. Çayın içinde bulunan tanin denen madde sayesinde ağrı da azalma görülür. Üç poşet siyah çayı bir bardak soğuk suda bekletin. Daha sonra bu poşetleri yaranın üzerine koyun. Gazlı bir bez ile de sarabilirsiniz. Bu yöntem gün içerisinde 3 4 kez uygulanabilir.



2

Yumurta Akı

Yumurta Akı

Yanık bölgesindeki cildinizin hızlı yenilenmesini istiyorsanız yumurta akını deneyin. Bir tane yumurta kırın. Beyaz kısmını ayırın ve yara bölgenize uygulayın.



3

Sirke

Sirke

Doğal mucizelerin başında gelen sirke, yanık yaralarının mikrop kapmasını önleyen en sağlıklı yöntemlerden biridir. Antiseptik olması sayesinde doğal ağrı kesici görevi de görüyor diyebiliriz. Peçeteye sirkeyi dökünüz. Yanık bölgesine hafifçe uygulayınız.



4

Aloe vera

Aloe vera

Aloe vera bitkisinin en güzel özelliklerinden birisi de yanıklar için iyi gelmesidir. Dokuyu iyileştirir. Aloe vera bitkisinin yapraklarının içinde bulunan jeli yanık bölgesine sürerek uygulayınız.



5

Çiğ Patates

Çiğ Patates

Yanık sonrası oluşan kabarcıkları karşı en etkili yöntemlerden biri çiğ patatestir. Bu yöntem yanığa bağlı ağrıların azalması konusunda da etkilidir. 10 dakika kadar yanık oluşan bölgeye çiğ patates uygulamanız yeterli.



6

Bal

Bal

Faydaları saymakla bitmeyen bal, yanık tedavileri içinde bire bir yöntemdir. En çok korktuğumuz leke ya da iz bırakma gibi durumlara da engel oluyor. Pomat bir beze bal sürün. Bu bezi yanık bölgesine koyun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR