Yangınlarda Son Durum

Muğla'da mücadelenin yoğun olarak devam ettiği Köyceğiz ve Milas yangınları hakkında son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor.

10.08.2021-13:05 - (Son Güncelleme: 10.08.2021-17:43) Yangınlarda Son Durum

yangın bölgesinde 3 uçak, 18 helikopter, çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA ile çeşitli kurumlara ait araçlar kullanılıyor.

İşte yangınlara ve söndürme çalışmalar ile alakalı gelen son bilgiler…

BİNDEN FAZLA PERSONEL MÜDAHALE EDİYOR

Bölgede binden fazla orman personeli görev yapıyor. Yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba veriliyor.

HAVA VE KARADA ÇOK SAYIDA ARAÇ BÖLGEDE GÖREVDE

Muğla'daki Köyceğiz ve Milas yangınları hakkında edinilen bilgiye göre 3 uçak, 18 helikopter, çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA'lar müdahalede bulunuyor. Milas'ın Ören Mahallesi Fesleğen mevkisindeki orman yangınlarını kontrol altına alabilmek için çalışma devam ediyor.

KONTROL ALTINDAKİ NOKTALARDA DA ÇALIŞMA BİTMEDİ

Yangının kontrol altına alındığı, aralarında tahliye edilen mahallelere yakın yerlerdeki alanlarda, soğutma çalışmaları da devam ediyor. Bu arada, günün ilk ışıkları ile hava araçlarıyla müdahaleye de başlandı.

13 GÜNDÜR CANLA BAŞLA MÜCADELE

Köyceğiz ilçesinde de yaklaşık 13 gündür devam eden yangına müdahale devam ediyor. Yangın, özellikle Çövmen yaylası ile Çicekbaba arasında kalan hatta devam ediyor. Bölgede derin vadiler ve sarp yamaçların bulunması, yangına karadan müdahaleyi olumsuz bir şekilde etkiliyor.

MİLAS'TA FARKLI NOKTALARDA SÖNDÜRME, ÖNLEME VE SOĞUTMA ÇALIŞMALARI VAR

Milas'ın kırsal Beyciler Mahallesi'nde 31 Temmuz'da çıkan orman yangını, Bodrum'un Mazı ve Gökpınar mahallelerine de yayıldı. Ekiplerin uzun uğraşlar sonucu yaptığı müdahale ile yangın kısmi olarak kontrol altına alındı. Ancak rüzgarın yön değiştirmesi ile Mazı Mahallesi, tekrar tehlikeye girdi. Önce Aşağı Mazı, ardından Yukarı Mazı mevkilerindeki evler, alevlere teslim oldu.

ÇÖKERTME KONTROL ALTINDA

Her iki bölge de tahliye edildi. Sürekli yön değiştiren rüzgar neden ile alevler Çökertme Koyu ve Gökbel Mahallesi'nde etkilisini gösterdi. Buradaki mahalleler tahliye edilirken, bu kez alevler Türkevleri Mahallesi'ne yöneldi. Dağınık yerleşimin olduğu mahalledeki 3 ev kullanılmaz hale geldi. Havadan müdahalenin başlamasıyla Çökertme'deki yangın, kontrol altına alındı.

TERMİK SANTRAL

Ören Mahallesi yönüne doğru ilerleyen alevler, Kemerköy Termik Santrali'ne yöneldi. Santralin ana binasına dayanan alevler, ekiplerin müdahalesi neticesinde kontrol altına alındı. Daha sonra Gürceğiz ve Bayırköy mahallelerinde etkili olan yangında onlarca ev küle döndü.

Bayırköy Mahallesi'ndeki yangında ise alevler Yeniköy Termik Santrali'ne 5 kilometre yaklaşınca santral çevresinde tedbirler arttırıldı. Santralin etrafına çekilen 2 kilometrelik hatta su tankerleri, arazöz ve iş makineleriyle yüzlerce personel hazır bekletildi. Santral çevresinde bulunan hattın sağ ve solundaki makilik alan tırpanlandı, hendekler kazıldı, bazı ağaçlar da alevlerin önüne geçebilmek için zorunlu olarak kesildi. Toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) da santral çevresinde olası yangın tehlikesine karşı bekletildi.

Yangında 11'inci güne girilirken, Fesleğen Mahallesi ve Yeniköy Termik Santrali hattında devam eden alevlere havadan 2 uçak, 5 helikopter, karadan da 55 arazöz, 40 itfaiye aracı ve çok sayıda orman işçisi ve itfaiye görevlisi ile yapılan müdahaleler devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal