Yalova'da yanlışlıkla dalağını aldılar! Hayatı kabusa döndü

Yalova'da hastalığına karşı bir türlü teşhis konulamayan vatandaşın yanlışlıkla dalağı alınınca hayatı kabusa döndü. İşte haberin detayları...

04.05.2022-10:54 - (Son Güncelleme: 04.05.2022-12:15) Yalova'da yanlışlıkla dalağını aldılar! Hayatı kabusa döndü

Geçtiğimiz yıl hastalığı yüzünden Yalova'da özel bir hastanede dalağı alınan ve patolojiye götürülürken dalağı kaybedilen Ahmet Kral isimli vatandaşın o günden sonra 'Dalak Büyümesi' teşhisi konulan hastalığına derman aradı. Yalova'da hastaneleri kapı kapı dolaşan Kral, en son soluğu Bursa'da aldı. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde neredeyse 1 yıl sonra pankreas kanseri teşhisi konulan Ahmet Kral'a doktorlar kötü haberi verdi. Dalak yüzünden kanserin tüm hücrelerini sardığını söylediler. Ahmet Kral'ın hastalığına bir yıldır hiçbir şekilde teşhis konulamadı. Kral, bir yıl önce alınan numunelerin acısını yaşadığını söyledi. Özellikle o dönem teşhis konulmasının önemine vurgu yapan Ahmet Kral, ''2021 yılında İstanbul'a patolojiye gönderilen dalağım kaybedildi. Dalak büyümesi teşhisi konuldu ancak Bursa'da yapılan tetkiklerde hastalığımın pankreas kanseri olduğu açıklandı. Doktorlarım bir yıl önce dalağımın kaybolması nedeni ile çok vakit kaybedildiğini ve kanserin tüm hücreleri sardığını söylediler. Bunun hesabını kim verecek. Göz, göre göre beni ölüme yolladılar. O günden sonra hukuki süreci başlattım ancak hastalığıma derman bulamadım. Şuan Bursa'da tedavi görüyorum'' diye söyledi. 

Dalak İstanbul’daki bir hastaneye gönderilirken kayboldu 

Yalova'da 'dalak büyümesi' teşhisi konularak ameliyat olan Ahmet Kral'ın (55) dalağı, hastalık sebebinin tespit edilmesi için İstanbul'daki bir hastaneye gönderildiği esnada kayboldu. Dalağın Sağlık Bakanlığı'nca belirlenmiş olan kargo yerine bir diğer kargo şirketiyle 'standart kargo' ibaresiyle gönderildiğini öğrenip ve hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunan Kral, 'Dalağım nerede?' diyerek duruma oldukça tepki gösterdi. Kral'ın avukatı olan Musap Nayman da ''Yönetmelikte patolojik incelemeye gönderilecek organlarla ilgili 3 aşamalı paketlenme şartı bulunmaktadır. 2238 sayılı kanuna göre de organ nakli veya taşıması Sağlık Bakanlığı tarafından 'Onaylı kargo şirketleri tarafından yapılır' ibaresi vardır. Gönderilen kargo şirketi, bakanlık tarafından izin alınmış bir şirket değildir'' şeklinde açıklama yaptı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal