Yakında belli olacak: Memur ve emekli maaş zammı netleşiyor

2023 asgari ücret rakamının belli olmasıyla beraber dikkatler yılbaşında açıklanacak olan memur ve emekli maaş zamlarına çevrilmiş durumda. TÜİK’in 3 Ocak’ta açıklayacağı Aralık ayı enflasyon rakamlarıyla beraber netleşecek olan maaş zammının ne kadar olacağı ise tartışma konusu. İşte son gelişmeler...

27.12.2022-09:11 - (Son Güncelleme: 27.12.2022-17:41) Yakında belli olacak: Memur ve emekli maaş zammı netleşiyor

Milyonlarca emekli ve memur ay başında belli olacak olan maaş zammının ne kadar olacağını heyecanla bekliyor. 2023 asgari ücretin 8506 TL olarak açıklanması sonrasında emekli ve memurlar da kendilerine tatmin edici bir zam yapılmasını istiyorlar. TÜİK Aralık ayı enflasyon rakamlarının belli olmasıyla beraber şekillenecek olan maaş zammının ne kadar olacağı ise tartışılmaya devam ediyor. 

Memur ve emekli maaş zammı netleşiyor

Memur ve memur emeklilerine yapılacak olan maaş zammı, toplu sözleşmede yer alan oran ve 6 aylık enflasyon üzerinden hesaplanıyor. Yılda iki kez zam alan memur ve emeklilerin alacağı zam konusunda artık sadece Aralık ayı enflasyon rakamları bekleniyor.

Temmuz ile kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu. Söz konusu oranlara ilaveten bir refah payının uygulanıp uygulanmayacağı da merak konusu.

Kesin rakamlar 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon rakamlarıyla netleşecek. SSK ve Bağkur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranına göre maaş zammı alacak.

Memur ve Emekli Maaş Zammı 2023

Ülkemizin kazancını her kesme yansıtmakta kararlıyız

TRT Haber’in yer verdiğine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılın son Kabine toplantısı sonrası, memur ve memur emeklilerinin maaş artışlarına ilişkin, "Ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Asgari ücreti belirlerken de, sosyal yardım yelpazesini genişletirken de, işletmelere verdiğimiz kredi paketlerini büyültürken de bu anlayışla hareket ediyoruz. İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız." ifadelerini kullandı.

Memur maaş zammı ne kadar olacak?

Konuya ilişkin TRT Haber'e değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, şunları kaydetti;

‘’En son kasım ayı enflasyonu açıklandı 2,8 dolayısıyla 5 aylık enflasyon verisi şu anda 13,3. Toplu iş sözleşmesinde oranı da aldığımızda şu anda 14,5 civarında görünüyor. 3 Ocak'taki rakamda göz önünde bulundurulduğu zaman yüzde 15-17 arasında bir rakam öngörülüyor.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal