21.11.2023-17:13 (Son Güncelleme:21.11.2023-17:13)


1

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla İslam'a karşı nefret kusan söylemleri ile akıllara kazınan Uca, geçmişte bir programda verdiği röportajıyla yeniden gündeme geldi. Sunucu, hayatını kaybetmeden önce çıktığı bir programda vasiyetini ilan etmişti.



2

Uca, "Yakılarak ölmeyi ve küllerimin de İstanbul boğazından serpilmesini istiyorum. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum." sözlerini kaydetmişti.



3

Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasından da rahatsızlık duyan Uca, Ayasofya'nın açıldığı tarihi günde Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın kılıçlı hutbesiyle ilgili skandal bir yorum yapmıştı.



4

Haddini aşan Uca, ''Emevi halifelerini bile anıp Lozanı unutan, kendi tarihini uydurmada Yıldız Savaşları filmini aratmayan, karanlık tarafın unutulmaz prensi Zart-Veder'' yorumunu yaparak büyük bir skandala imza atmıştı.



5

Cenaze töreninde İslam'a nefret kusan grup, "O yıllarca sizinle savaştı! Allah belanızı versin sizin..." diyerek, cenaze namazında bulunan kişilere tepki gösterdi. Bu durum üzerine cenazeye katılanlar da tepki gösterdi. Grubun namaz kılanların arkasından yaptığı yuhlamalar, namazı kıldıran imamın araya girmesiyle son buldu.



6

'Metin Uca'nın cenazesinde yaşananların dinen hükmü nedir?' Ülke TV ekranlarında bu sorunun cevabını veren Prof. Dr. Mustafa Karataş akıllardaki soru işaretini giderdi. İşte Karataş'ın cevabı: ‘’Evet vasiyet diye bir kavram var Kuran-ı Kerim’de. Fakat ölen kişi vasiyetinde haramları vasiyet ettiyse yerine getirilmez, ister Gayri Müslim olsun istesin ister Müslüman olsun kabul edilmez’’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr