Yakalanan Terörist Her Şeyi Tek Tek İtiraf Etti

Antalya'daki orman yangınlarının talimatını PKK vermiş! Yakalanan PKK'lı her şeyi itiraf etti.

06.03.2021-15:19 - (Son Güncelleme: 06.03.2021-15:19) Yakalanan Terörist Her Şeyi Tek Tek İtiraf Etti

PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü üyesi F.D.'nin; Kumluca Yeşilköy Mahallesi Kızılgedik mevkiisindeki ormanlık bölgede orman yangını çıkardığı itiraf etti. 

F.D., ''PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü Üyeliği ve Terör Örgütü Adına Orman Yakma'' suçlarından tutuklanarak Antalya Elmalı T Tipi Cezaevine sevk edildi. 

KUMLUCA'DA YAKALANDI 

Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından terör örgütü mensuplarının yakalanması ve 2016-2017 seneleri arasında Kumluca İlçesi Adrasan ve Beykonak bölgelerinde yaşanan faili meçhul orman yangınlarının terör örgütü ile bağlantılarının tespitine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında F.D., jandarma tarafından yakalandı. F.D.'nin; 3 Mart 2021 tarihinde Antalya Kumluca adresinde jandarma tarafından yakalandığı öğrenildi. F.D.; 3 Mart 2021 tarihinde, önce ''Hırsızlık'' suçundan gözaltına alındı. F.D.'nin elinde ve yüzünde yanıklar olduğu da görüldü. 

TERÖRİST SUÇUNU İTİRAF ETTİ

F.D.'nin verdiği ifadesinde, örgüt mensuplarından ''Antalya'da orman yangını çıkar, sonra bizim yanımıza gel" talimatını aldığını ve söz konusu talimatla "Motosikletle aldığı benzin ile Kumluca İlçesi Yeşilköy Mahallesi Kızılgedik Mevkiisindeki ormanlık bölgede orman yangını çıkardığını'' kabul ettiği öğrenildi. Suçunu itiraf eden F.D. ''PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü Üyeliği ve Terör Örgütü Adına Orman Yakma'' suçlarından tutuklanarak Antalya Elmalı T Tipi Cezaevi'ne sevk edildi. 


KUMLUCA'DA ÇIKAN ORMAN YANGINLARI 

Antalya'nın Kumluca ilçesinde orman yangını çıkmıştı. 8 Eylül 2009 tarihinde Yazır Mahallesi Sarmaşık mevkisinde orman yangını başlamıştı. Yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 3 helikopterle havadan, 8 arazöz, 3 su tankeri ve çok sayıda orman işçisiyle karadan müdahale etmişti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de söndürme çalışmalarına destek vermişti. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ile Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü bağlı 3 yangın söndürme helikopteri, 20 arazöz, 3 dozer, 1 ambifik uçak ve çok sayıda orman işçisi ile yangına müdahale etmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal