Yağışlar daha ne kadar devam edecek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü 18 Mart hava durumu tahmin raporunu yayımladı!

İstanbul'a geçtiğimiz hafta yaşanan Aybar kar fırtınasının ardından ikinci kez yapılan kar uyarıları, adeta haklı çıktı. İstanbul’da beklenen kar yağışı gece saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Şehrin iki yakasında da aralıklarla devam eden kar yağışı, kentte beyaz örtü oluşturdu. Bununla beraber kar yağışının şiddetini artırması bekleniyor. İşte başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde beklenilen hava durumu...

18.03.2022-09:02 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-09:11)

Günlerdir uzmanlar tarafından yapılan uyarılar doğru çıktı. Gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı kentte beyaz bir örtü görüntüsü oluşturdu. Her iki yakada da etkisini gösteren kar yağışının şiddetinin giderek artacağı söylenirken uzmanlardan uyarılar da peş peşe geldi. 

Etkisi giderek artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kar yağışının şiddetinin giderek artacağı belirtilirken, “Yapılan son değerlendirmelere göre, cuma gününden itibaren İstanbul’da aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi günü kar yağışlarının etkisini daha da artırarak pazar günü öğle saatlerine kadar iç ve yüksek kesimleri ağırlıklı olmak üzere yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

8 Mart hava durumu raporu

Ali Yerlikaya uyardı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya dün kar yağışına ilişkin tedbirlerin alındığını belirten bir açıklama yapmıştı. Vali Yerlikaya, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine göre, 18 Mart Cuma günü İstanbul’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Kar yağışlarının cumartesi günü etkisini artırarak devam etmesi öngörülüyor. Dikkatli olalım, tedbiri elden bırakmayalım." sözleriyle İstanbullu vatandaşları uyardı.

Uzmanlardan art arda uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün vatandaşlarla paylaştığı açıklamalara göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Kütahya, Afyonkarahisar, Mersin, Adana'nın kuzey ve batısı, K. Maraş, Osmaniye ve Hatay civarlarının aralıklı yağışlı geçeceği öngörülüyor. Genel olarak karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneybatısında yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenen yağışların gece saatlerinde Trabzon'un doğusu ile Rize ve Hopa çevrelerinde, yarın Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Muş civarları ile Diyarbakır ve Batman’ın kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak yoğun ve şiddetli kar şeklinde olacağı düşünülüyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski uyarısı yapılırken, Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının yaşanması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları

Hava sıcaklıklarının yarın iç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece düşeceği, diğer bölgelerde kayda değer bir değişikliğin yaşanmayacağı, ülkemiz genelinde de havanın mevsim normallerinin altında ilerleyeceği öngörülüyor. 

meteoroloji genel müdürlüğü

Rüzgar

Genellikle kuzeyli, güneydoğu çevrelerinde güneyli yönlerden az, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de güçlü ve kısa süreli fırtına olarak (40-70 km/sa) eseceği düşünülüyor.

Şiddetli yağış uyarısı

Yağışların; Marmara bölgesinin doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Muş çevreleri ile Diyarbakır ve Batman’ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak yoğun ve şiddetli kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda bazı aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuluyor.

güncel hava durumu raporu

Çığ tehlikesi olabilir

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile birlikte Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmasından dolayı ortaya çıkabilecek olumsuz olaylara karşı temkinli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Don ve buzlanma uyarısı

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklenmesi sebebiyle meydana gelebilecek olumsuz koşullara karşı tedbirli ve dikkati olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgara dikkat

Rüzgârın; Marmara, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de kuzeyli yönlerden kısa süreli ve güçlü fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi beklenmesi nedeniyle yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı uyarılarda bulunuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal