06.01.2021-10:07 (Son Güncelleme:19.04.2024-21:14)


1

Pandemi sürecinde evde geçirilen vakitler kilo kontrolünü kaybetmemize neden oldu. Ancak dengeli beslenerek kilo kontrolünü yeniden sağlayabilirsiniz. Hareketlerinizi artırarak sofranızda yağ yakmayı kolaylaştıran besinlere yer vermeyi ihmal etmeyin. Peki, yağ yakmayı sağlayan besinler nelerdir? Sizin için yağ yakmayı sağlayan besinleri listeledik. İşte detaylar…



2

Badem

Badem

Yağ, lif, E vitamini ve kalsiyumdan açısından zengin olan badem, metabolizmayı hızlandırır. Tokluk hissini artırarak iştah kontrolü sağlar. Kalorisinin fazla olmasından dolayı porsiyon kontrolü yapılması gerekir.



3

Balık

Balık

Zengin bir Omega-3 kaynağı olan balık yağ yakımını kolaylaştırır. Uskumru, somon, kefal, sardalya gibi balıkların diğer balıklara kıyasla Omega-3 içerikleri daha zengindir. Yüksek protein içeriği sayesinde tokluk hissiniz artacak ve iştah kontrolünü dengelemenizi sağlayacak. Aynı zamanda vücuda enerji vererek yağ kaybını destekler. Haftada 2 kez balık tüketmeniz önerilir.



4

Brokoli

Brokoli

Brokolinin yanı sıra karnabahar, lahana ve Brüksel lahanası içeriğinde bulunan sülforafan bileşeni sayesinde yağ yakmanızı sağlar. Yüksek lif içeriği sayesinde gün içerisinde tokluk hissi verir ve yüksek kalori alımınızı engellemiş olur. Aynı zamanda bağışıklık sistemini de destekler. Bu nedenle haftada 2-3 kez tüketmenizde fayda var.



5

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

Yağ yakımınızı destekleyen MCT yağ asitleri açısından zengin olan Hindistan cevizi yağı, metabolizmanın daha çok çalışmasını sağlar. Aynı zamanda sindirim sırasında vücudu daha az yorar ve sindirimi kolaylaştırır.



6

Süt

Süt

Süt içeriğinde bulunan kalsiyum sayesinde karın bölgesinde bulunan yağlanmayı azaltır. Gün içerisinde kan şekeri dengesini korur ve iştah kontrolü sağlamanıza da yardımcı olur. Günlük beslenmenize 2 su bardağı süt ekleyerek faydalarından yararlanabilirsiniz.



7

Yeşil Çay

Yeşil Çay

Metabolizmayı hızlandıran yeşil çay, yağ yakımını destekleyen bir antioksidan olan epigallokateşin gallat (EGCG) kaynağıdır. Bunun yanı sıra iştah kontrolünü de sağlar, gün içerisinde yüksek kalori almanızı engeller. Ancak kronik hastalığı olan ve ilaç kullanımı olan bireylerin tüketmeden önce hekime danışması gerekir.



8

Yumurta

Yumurta

Her gün kahvaltıda tüketebileceğiniz yumurta, kaliteli bir protein kaynağıdır. Metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını sağlar. Bunun yanı sıra kas kütlenizin artmasına da yardımcı olur.



9

Kahve

Kahve

Kahvenin içeriğinde bulunan kafein metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak yağ yakımını destekler. Özellikle gün içerisinde yapacağınız egzersizden önce kahve tüketmeniz bu etkiyi daha da arttıracaktır. Ancak kafeinin diüretik (idrar söktürücü) özelliğinden dolayı kahve sonrası su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Günlük 4 fincan kahve tüketiminin üzerine çıkmamanızda fayda var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR