Yabancı Piyasada Öne Çıkan Şirketler

Exxon Mobile ve AstraZeneca hisseleri yükselirken, Southwest Airlines Yüzde 2,6 düşüş yaşadı.

11.10.2021-17:41 - (Son Güncelleme: 11.10.2021-17:41) Yabancı Piyasada Öne Çıkan Şirketler

Southwest Airlines yüzde 2,6 düşüş yaşadı. Kötü hava koşullarının uçak ve personel sayısında sorunlara yol açması ile iptal edilen uçuşlar şirketin hisselerini etkiledi.

AspenTech hisseleri yüzde  4,2  yükseldi. Emerson EMR Electric, büyük endüstriyel müşterilerine tam hizmet sunmak amacıyla yaptıkları bir anlaşma ile endüstriyel yazılım operasyonlarını geliştirmek için Aspen Tech ile ortak oldu. Buna karşın  Emerson hisselerinde herhangi bir oynama olmadı.

Exxon Mobil XOM yüzde 1,5 artışla son üç ayın en yüksek seviyesini gördü. Dünya genelindeki gaz ve kömür piyasalarında yaşanan şiddetli daralma nedeniyle yükselmeye devam eden ham petrol fiyatları şirketin hisselerini olumlu yönde etkiledi.

AstraZeneca hisseleri yüzde 0,6 artış kaydetti. Şirket, Covid-19 tedavisinde kullanılmak üzere deneysel bir ilacının umut verici sonuçlar verdiğini bildirdi. AstraZeneca ayrıca, ilacının ciddi hastalık riskini yarı yarıya indirdiğini söyledi. Bu açıklamalar şirketin hisse fiyatlarını olumlu yönde etkiledi.

KKR hissesi, Cuma günkü yükselişini sürdürerek yüzde 0,8 artış gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal