Xiaomi, Tesla’ya Rakip Mi Oluyor?

Ürün yelpazesi oldukça geniş olan Xiaomi. Adını yeni bir sektöre daha yazdırmak için hazırlanıyor. Çinden gelen haberler doğrultusunda Xiaomi otomobilini üretmek istiyor.

19.02.2021-15:51 - (Son Güncelleme: 19.02.2021-15:51) Xiaomi, Tesla’ya Rakip Mi Oluyor?

Tesla ile başlayan elektrikli otomobil furyası diğer otomobil üreticileri için yeni bir sektör haline geldi. Bir çok marka elektrikli otomobillerini yollara çıkarırken bir diğer araba markaları Ar-Gr çalışmalarına başladığı haberlerini duyurdu.

XİAOMİ OTOMOBİL SEKTÖRÜNDE YENİ YÜZ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR.

Otomobil sektörüne sonradan katılan Apple’dan hala somut bir adım göremedik ancak bir başka dev şirket Xiaomi’den yeni haberler var. Çin medyasına göre, Xiaomi’nin kendi otomobilini üretmeye karar verdiğinin iddialarını ortaya attı. Şirket tarafından atılan bu adımın stratejik bir karar olduğunu düşünüyorlar. Çin medyası Xiaomi’nin tam ayrıntılı bir yol haritasına sahip olmadığını, alınan bu kararın zaman içerisinde değişebileceklerini de vurguladı.


İddialara göre Xiaomi’nin yeni otomobil projesi CEO Lei Jun önderliğinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Şirket doğru adımlar atıp bu projeyi hayata geçirebilirse Apple Car ile birlikte otomobil sektörüne yeni bir soluk getirebilir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal