Xiaomi Black Shark 4 Ve Black Shark 4 Pro'yu Tanıttı

Xiaomi, oyun canavarı serisi Black Shark'ın yeni telefonları, Black Shark 4 ve Black Shark 4 Pro'yu dün tanıttı.

24.03.2021-09:12 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-09:12) Xiaomi Black Shark 4 Ve Black Shark 4 Pro'yu Tanıttı

Black Shark 4 ve Black Shark 4 Pro arasında sistemsel olarak çok az fark bulunuyor ve genel olarak ikisi de yeterli düzeyde oyun performansı sunacağa benziyor. Telefonların birçok ortak noktası var, farklılıklar yonga seti ve kamera departmanında, ancak genel olarak her ikisi de etkileyici oyun cihazları gibi görünüyor.

Black Shark 4 ve Black Shark 4 Pro, Samsung'un geliştirdiği 6.67 inçlik, 1300 nit değerinde, 144 hz ekran yenileme hızında, HDR 10+ destekli Super Amoled ekranla beraber geliyor. Ekranlarda 720hz dokunma örnekleme hızı bulunuyor. Tepkime hızına çok önem veren Xiaomi, oyuncular için özel  e-spor parmak eldivenlerini de piyasaya sürdü.

Black Shark 4 ile Black Shark 4 Pro'yu birbirinden ayrıran en önemli özellik ise işlemcileri. Black Shark 4, Snapdragon 870 yonga setiyle gelirken, bir üst seviye amiral gemisi Black Shark 4 Pro ise Snapdragon 888'le kullanıcılara merhaba diyecek. Ayrıca Black Shark 4 Pro, iki katmanlı bir sıvı soğutma sistemi de sunarak oyun zevkini iki katına çıkartıyor. Isı dağılımını yüzde 30 arttıracağını ifade eden Xiaomi, soğutucuların ilk katmanını doğrudan ekranın altından geçirirken, ikinci katmanı ise işlemci ve diğer önemli iç kısımların arasından geçiriyor.

Daha iyi oyun performansı sunmak isteyen Xiaomi, şarj konusunda da yenilikçi adımlar attı. 4500 mAh kapasiteli bataryayla birlikte gelen telefonlar, 120 W hızlı şarj desteği sunuyor. Etkinlik sırasında yapılan testte, iki Black Shark'ın da şarjı yüzde 0'dan yüzde 100'e yalnızca 14 dakikada ulaşmayı başardı.

Black Shark 4 Pro 8 GB RAM ile 16 GB RAM arasında tercihler sunarken, bir alt model olan Black Shark 4, 6GB RAM ile 12 GB RAM arasında tercih sunuyor. Xiaomi her iki telefonda da RAM'i daha iyi yönetebilmek için kendi teknolojisi RAMDisk'i kullanıyor.

Black Shark 4 Pro, 64 MP çözünürlükte f/1.8 diyafram derinliğine sahip ana kameraya ve 8 MP çözünürlükte f/2.2 diyafram derinliğine sahip ultra geniş açılı kameraya sahip. Bunun yanında 5 MP çözünürlükte, f/2.4 diyafram açıklığına sahip makro kamera da bulunuyor. Telefonun ön kamerası ise 20 MP çözünürlük ve f/2.5 diyafram derinliği sunuyor.

Black Shark 4 ise 48 MP çözünürlükte, f/1.8 diyafram derinliğine sahip ana kamera sunuyor. Arka taraftaki diğer 2 kamera da Pro modeliyle aynı özelliklere sahip. Ön tarafta ise 20 MP çözünürlükte f/2.0 diyafram derinliğine sahip bir kamera bulunuyor.

Hem sert dokunuşu hem de hafif dokunuşu algılayan, her biriyle farklı işlemler yapabileceğiniz 2 tuşla birlikte gelen telefonların sağ tarafında 2 adet mod değiştirme tuşu bulunuyor. Bu tuşların arasında ise parmak izi tarayıcı mevcut. Ses yükselticiler ise telefonun sol tarafında yer alıyor.

Tamamen oyun odaklı olarak tasarlanan Black Shark 4 ve Black Shark 4 Pro, Android 11 tabanlı JOYUI 12.5'le beraber gelecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal