Windows işletim sistemi ücretsiz alternatifleri

Dünyada en çok kullanılan işletim sistemleri arasında yer alan Windows son dönemlerde satışa sunulan bir çok bilgisayarda yer almaktadır. Windows dünya genelinde çok sevilse de bazı hataları da bulunuyor. Bu hatalarla uğraşmak istemeyen kullanıcılar ise Windows işletim sistemlerinin ücretsiz alternatifleri araştırmaya başladı. Peki Windows işletim sistemi ücretsiz alternatifleri nelerdir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

11.04.2022-02:34 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-02:34) Windows işletim sistemi ücretsiz alternatifleri

Dünyada en çok kullanılan işletim sistemleri arasında yer alan Windows son dönemlerde satışa sunulan bir çok bilgisayarda yer almaktadır. Windows dünya çapında hem birçok uygulamayla uyumlu olduğundan hem de çalışma şeklinden dolayı çok sevilse de bazı hataları da bulunmaktadır. Bu hatalarla uğraşmak istemeyen kullanıcılar ise Windows işletim sistemlerinin ücretsiz alternatifleri araştırmaya başladı.

Windows işletim sistemi ücretsiz alternatifleri

1. Linux

Linux işletim sistemi

En popüler çık kaynak kodlu işletim sistemi olan Linux açık kodlu olduğu için kullanıcılar sistemini kendince düzenleyebiliyor ve geliştirebiliyor. Kullanıcılara özgür bir kullanım alanı sunan Linux, Windows'ten farklı bir ara yüze sahiptir. Birçok farklı dağıtımı bulunan Linux bu dağıtımları sayesinde her birinden farklı özellikle kullanılabilir. Bu dağıtımlar arasında Türkiye'nin ürettiği Pardus'ta yer almaktadır.

2. Chrome OS

Chrome OS işletim sistemi

Google tarafından geliştirilen Chrome OS genellikle Google tarafından çıkarılan Chromebook diz üstü bilgisayarlarda bulunmaktadır. Donanımı düşük bilgisayarlara ücretsiz bir şekilde inen Chrome OS, oldukça hafif bir ara yüze sahiptir. Oyun konusunda da başarılı olan Chrome OS ile günlük işler oldukça kolay halledilebilir.

3. FreeBSD

FreeBSD işletim sistemi

Linux gibi açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olan FreeBSD, Unux işletim sistemi ailesinin üyeleri arasında yer almaktadır. Ücretsiz bir şekilde inen ve bir topluluk tarafından geliştirilen FreeBSD Windows alternatifi olarak kullanılabilir.

4. Syllable

Syllable işletim sistemi

Masaüstü bilgisayarlar için geliştirilen Syllable işletim sistemi küçük işletmeler ve evler için geliştirilmiştir bu yüzden sadece günlük işler yapılabilir.

5. ReactOS

ReactOS işletim sistemi

Masaüstü bilgisayarlar için geliştirilen ReactOS işletim sistemi ilk kez 2996 yılında Windows'un yerini almak için yayınlandı ama başarılı olamadı. sadece birkaç uygulamayı çalıştırabilen ReactOS sistemi küçük olan programları çalıştıramıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal