Wimbledon Tenis Turnuvası 2022 ne zaman, hangi kanaldan izlenecek? Wimbledon Tenis Turnuvası yayın tarihleri ve kanalı

1877 senesinden beri düzenli olarak yapılan Wimbledon Tenis Turnuvası'nın gerçekleşmesine az kaldı. İnsanlar merakla turnuvanın detaylarını araştırıyor. Wimbledon Tenis Turnuvası ne zaman yapılacak? Tenis Turnuvası hangi kanalda yayınlanacak? Tüm detaylar haberimizde.

22.06.2022-17:03 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-17:10) Wimbledon Tenis Turnuvası 2022 ne zaman, hangi kanaldan izlenecek? Wimbledon Tenis Turnuvası yayın tarihleri ve kanalı

Spor sever insanların merakla beklediği Wimbledon Tenis Turnuvası'na sayılı günler kaldı. İnsanlar heyecanla turnuvayı hangi kanaldan izleyebileceklerini ve ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki Wimbledon Tenis Turnuvası ne zaman yapılacak? Wimbledon Tenis Turnuvası ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Wimbledon Tenis Turnuvası

Wimbledon Tenis Turnuvası bu sene 27 Haziran tarihinde başlayarak 10 Temmuz tarihinde sona erecek.

Wimbledon Tenis Turnuvası hangi kanalda yayınlanacak

Wimbledon Tenis Turnuvası canlı olarak TRT Spor ve TRT Spor Yıldız kanallarından takip edilebilecek.

Wimbledon Tenis Turnuvası Ne Zaman

Wimbledon Tenis Turnuvası nedir

Wimbledon en önemli tenis turnuvalarından biri olarak bilinmektedir. All England Lawn Tennis ve Croquet Club aracılığıyla 1877 senesinden günümüze kadar gelmeyi başarmış bir turnuvadır. Amerika Açık, Fransa Açık ve Avustralya Açık ile 4 büyük Grand Slam tenis turnuvasıdır. Çim kortta oynandığı bilinen tek Grand Slam tenis turnuvadır. Her sene Haziran ayının son haftasında başlayan tenis turnuvası 2 hafta sürer ve Londra'da yapılır. Turnuvanın ilk Pazar günü ise geçmişten gelenek bir gelenek dolayısıyla karşılaşma gerçekleştirilmez. İlk turnuva 1877 senesinde yapılmıştır ve turnuvada tenisçilerin korta giriş çıkış protokolü ve beyaz giyinme zorunlulukları gibi bazı kuralları bulunmaktadır. Her sene 20 ve 26 Haziran arasında olacak Pazartesi günü turnuvanın ilk günü başlatılır. Ağustos ayının ilk Pazartesi gününden 6 hafta önce ise erkek tenisçiler Wimbledon'a ısınma etkinliği olarak bilinen Quenn's Club Şampiyonası bittikten iki hafta sonra başlamaktadır. Quenn's ile birlikte yapılan diğer bir ısınma turnuvası da Halle Gerry Weber Açık Tenis Turnuvası olarak bilinmektedir. Wimbledon turnuvası genel olarak her sene 2 hafta sürmektedir. Juniyor klasmanı ve özel maçlar var ise genel olarak bu karşılaşmalar son hafta gerçekleştirilir. Middle Pazar geleneği yani ortaya denk gelen Pazar günü hiçbir karşılaştırma yapılmaz ve tenisçiler de dinlenmeye çekilir. Ama bu geleneğe rağmen yağmur yağması sebebiyle gelenek üç kez bozulmuş ve Pazar günü de 1991, 1997 ve 2004 senesinde karşılaşma yapılmıştır. Wimbledon'da bu karşılaşmaların gerçekleştiği Pazar günü ise ucuz ve numarasız biletler insanlara satılmış ve bu Pazar günleri Halk Günü ilan edilmiştir.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal