Wikileaks'in Kurucusu Assange'ın ABD'ye İadesi Onaylandı!

Britanya İçişleri Bakanı Sajid Javid, Londra'da tutuklu bulunan Wikileaks kurucusu ve eski genel yayın yönetmeni Julian Assange'ın ABD'ye iade edilmesini onayladığını açıkladı.

21.10.2019-14:00 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-14:00)

Britanya İçişleri Bakanı Sajid Javid, Londra'da tutuklu olan Wikileaks kurucusu ve eski genel yayın yönetmeni Julian Assange'ın ABD'ye iade edilmesini kabul ettiğini açıkladı.

Eğer mahkeme de Javid ile aynı kararı alırsa Assange casusluk yapmakla suçlandığı ABD'ye geri gönderilecek.

Wikileaks kurucusu Julian Assange hakkındaki iade davasının ana duruşması 25 Şubat 2020’da gerçekleşecek.
ABD’nin İngiltere’den Assange’ın iadesi talebiyle açtığı davanın ön duruşması Londra’da Westminster İlk Derece Mahkemesi'nde yapıldı.

Assange’ın tutulduğu Belmarsh Hapishanesi'nden video bağlantısıyla dahil olduğu duruşmada, davanın ana duruşması için tarih kesinleşti.

Karara göre Assange hakkındaki iade talebiyle ilgili ana duruşmalar 25 Şubat 2020’de başlayacak ve 5 gün sonra sona erecek. ABD'nin Assange'a yönelik suçlamaları arasında 1917 tarihli Espiyonaj Yasası'na dayandırılan casusluk iddiası da bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Wikileaks kurucusu Assange, Haziran 2012'de hakkında tecavüz ve cinsel taciz suçlamalarıyla açılan davalar için İsveç'e iadesi gündemdeyken, Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı.

Assange, 2012'den beri kaldığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nden 11 Nisan'da çıkarılarak gözaltına alınmış ve "kefaletle serbest bırakılma şartlarını ihlal etmekten" tutuklanmıştı. Mahkeme, Assange'ı bu suçtan 50 hafta hapse mahkum etmişti.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal