Whatsapp'ta Mesajlar, Google’da Aranabilecek

Son zamanlarda kısa aralıklarla pek çok özellik kazanan WhatsApp’ta bir yenilik daha test ediliyor. Eğer son güncellemeyle özellik uygulamaya entegre edilirse, uygulama bazı zamanlarda oldukça işe yarar bir kullanımı devreye sokmuş olacak. İşte gelen özellik haberimizde.

21.03.2020-17:15 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-17:16) Whatsapp'ta Mesajlar, Google’da Aranabilecek

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Whatsapp’a karanlık (dark) mod gelmişti. Son olarak WhatsApp, Android için üzerinde çalıştığı son beta sürümünde yazışma ekranına yeni bir arama butonu ekledi.

WhatsApp, Android geliştirici (beta) versiyonu ile birlikte hazırladığı güncelleme ile uygulama sürümünü 2.20.94’e yükseltti. Bu yükseltme ile birlikte bir özellik daha uygulamada denendi. Buna göre geliştirici versiyonunda görülen son özelliğe göre önümüzdeki günlerde WhatsApp doğrudan uygulama üzerinden arama motoru Google’a bağlanabilecek.

Geliştirici versiyonunda uygulamada bulunan mesajlaşma ekranına yeni bir arama butonu geliyor. Kullanıcıların gönderdiklerim mesajların hemen yanında konumlandırılan simge ile birlikte doğrudan internet araması yapabiliyor.

Bu aşamada ilk kullanımda uygulamada Google’a erişebilmek için kullanıcılardan izin isteniyor. Bundan sonra ise uygulama üzerinden doğrudan Google’a bağlanılıyor.

Test aşamasındaki özellik mesajlar için üzerinde araştırılmak istendiğinde uygulamadan çıkış yapmadan, platform üzerinden internete geçiş yapmasıyla kullanıcılarının işini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Böylece konuştuğunuz birisi bir kavram ya da bilmediğimiz bir şey yazdığında uygulamadan çıkıp, tarayıcımızda ayrıca yazıp araştırmaya gerek kalmayacak. Doğrudan WhatsApp üzerinde bir tıklamayla, bize erişim yapma imkanı veren bu özelliğin gelecek son güncellemede olup olmayacağı ise kesinlik kazanmadı. Yeni gelişmeler olduğunda sizler için yazıyor olacağız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal