Whatsapp yeni özelliğiyle çok konuşulacak! "Şunlar hariç kişilerim" özelliğiyle artık bilgilerinizi sadece istediğiniz kişilerle paylaşacaksınız!

WhatsApp'ın heyecanla beklenen gizlilik özelliği kullanıma açıldı. 'Şunlar hariç kişilerim' özelliği sayesinde kullanıcılar artık özel bilgilerini yalnızca istedikleri kişilerle paylaşacak. İşte WhatsApp'ın yeni özelliği 'Şunlar hariç kişilerim' detayları...

26.06.2022-10:39 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-10:39) Whatsapp yeni özelliğiyle çok konuşulacak! "Şunlar hariç kişilerim" özelliğiyle artık bilgilerinizi sadece istediğiniz kişilerle paylaşacaksınız!

WhatsApp'ta son görülme bilgileri şimdiye kadar; herkes, kişilerim ve hiç kimse olacak şekilde üç ayrı seçenek ile yönetiliyordu. Uygulamanın yeni güncellemesyile bu seçeneklere 'Şunlar hariç kişilerim' seçeneği de getirildi. Yeni özellikle, kullanıcılar rehberlerinde yalnızca kendi istedikleri kişilerle bu bilgileri paylaşabilecek.

Yeni güncellemeyi kullanmak isteyenler uygulamanın ayarlar menüsünden hesap seçeneğine geçerek gizlilik ayarlarına gitmesi gerekiyor. Gizlilik ayarlarında 'Şunlar hariç kişilerim' seçeneği seçilerek kimseyi rehberden silmeden kullanıcı bilgisi ve paylaşımları gizlemek mümkün olacak.

WhatsApp gizlilik özellikleri

- Görünmezlik özelliği

Kullanıcılar ayarlar bölümünden gizlilik seçeneklerine giderek; son görülme, profil fotoğrafı, hakkımda ve durum bilgilerini 'Hiç kimse' yaparak görünmez olabiliyorlar.

- Okunma bilgisini kapatma

WhatsApp konuşmalarını okurken okumamış gibi görünmek mümkün. Yine ayarlara giderek gizlilik bölümünden okundu bilgisini kapattığınızda kimse mesajlarını okuyup okumadığınızı anlamayacak.

 whatsapp şunlar hariç kişilerim özelliği

- Gruplarda kişiye özel cevap verme

Yanıtlamak istediğiniz mesajı sağa kaydırın ve cevaplamadan önce sağ üstte yer alan menüden 'Özel olarak yanıtla' seçeneğini işaretleyin. Böylelikle cevabınızı yalnızca seçtiğiniz kişi görür.

- Kendinle mesajlaşma

Rehberinize kendi numaranızı kaydettikten sonra uygulamada kendi isminizi bulun. Ardından numara detaylarına baktığınızda altta Whatsapp simgesi çıkacaktır. Bu simgeye bastığınızda kendi kendinize mesajlaşabileceksiniz.

- Mesaj vurgulama

WhatsApp mesajlarınızı koyu, eğit ve üstü çizili olarak vurgulamanız mümkün. Böylelikle önemli mesajlarınız daha dikkat çekici olacaktır.

 whatsapp yeni özellikleri

- WhatsApp konuşmalarını TXT şeklinde paylaşıma açma

Konuşmalarınızı TXT şeklinde dosyalayarak istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak için:

Göndermeyi istediğiniz konuşmaya basın. Sağ üstte yer alan menüden diğer seçeneğini seçin. Sohbeti dışa aktar deyin ve e-postanıza mesajı gönderin.

- Yüksek çözünürlüklü fotoğraf paylaşma

Fotoğraflarınızı kalitesi düşmeden göndermek istiyorsanız belge gönder seçeneğinden galerinize girin ve göndermek istediğiniz fotoğrafı seçin. Böylelikle fotoğraflarınızı kalitesi düşmeden rahatlıkla paylaşabilirsiniz.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal