WhatsApp virüsünden nasıl korunurum? WhatsApp mesajlarında truva atı tehlikesi!

WhatsApp kullanıcılarının son günlerde gündeminde olan ve gittikçe tehlikeli hale gelen truva atı merak konusu oldu. Peki bu tehdit nedir? WhatsApp benzeri uygulamalarda yer alan tehditten nasıl korunabilirsiniz? İşte detaylar...

07.05.2022-19:45 - (Son Güncelleme: 07.05.2022-20:20) WhatsApp virüsünden nasıl korunurum? WhatsApp mesajlarında truva atı tehlikesi!

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın orijinal olmayan birçok sürümü bulunmaktadır. Üçüncü taraf WhatsApp uygulamaları daha fazla özellik olduğunu öne sürerek kullanıcıları tehlikeli bir konuma getiriyor.

Alınan son ahberlere gre Meta'nın uygulaması olan WhatsApp ile alakalı sahte uygulamalarda Android.Spy.4498 truva atı tehdidi olduğu açıklandı. Bunu duyan kullanıcılar ise tehlikenin ne boyutta olduğunu ve ne olduğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar...

whatsapp virüs

WhatsApp kullanıcıları için Android.Spy.4498 truva atı tehdidi

Alınan son bilgiler kapsamında WhatsApp uygulaması aracılığı ile saldıran Android.Spy.4498 truva atı, bu yılın en çok ve hızlı yayılan tehdidi oldu. Uygulamanın orijinalini taklit ederek kullanıcılara ulaşan bu uygulama, kişilerin bankacılık bilgilerine, sosyal medya bilgilerine ve bunun yanı sıra kişisel bilgilere erişebiliyor.

Android.Spy.4498 truva atına, kişilerin telefonuna yüklediği uygulamalar aracılığı ile özel bilgilere erişim hakkı veriyor. Dolayısıyla bu virüs, çoğu bankacılık uygulamasının istediği iki aşamalı doğrulamayı atlamak için telefona gelen bildirimleri okuyabiliyor.

Bunların yanı sıra truva atı olarak adlandırılan bu virüs, kişilerin bilgileri dışında diğer kötü amaçlı veya reklam uygulamalarını da otomatik olarak yükleme potansiyeline de sahiptir.

Whatsapp virüsünden nasıl korunulur?

Farklı özellikler sunarak kişileri cezbeden ve WhatsApp'ın taklidi olan Android.Spy.4498, kişilere büyük bir tehdit olarak dönüyor. Konuyla alakalı uzman kişiler GBWhatsApp, OBWhatsApp ve WhatsApp Plus olmak üzere resmi uygulama dışındaki yazılımların telefonlarından kaldırılması gerektiğini önermektedir.

Tüm bunların yanı sıra sahte uygulamalara yerleştirilen atlardan korunmak oldukça kolaydır. Yapılması gereken yalnızca App Store ve Google Play dışında resmi olmayan mağazalardan uygulama indirmemektir. Ayriyeten Google Play'da yer alan sahte uygulamalara da dikkat edilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal